Söndag; pyssel

Idag blev det pyssel och ett par varv löst på volten. Först for Misty runt och pipskuttade, men saktade snällt ner när jag bad henne. Nån hade lagt ut ett par stolp som bommar så jag bad henne skritta över dem, vilket hon också kunde tänka sig att göra. Tyckte det räckte så, åtminstone för min del eftersom jag fortfarande inte är helt kry. 
 
 
 

Jämförelse

Förra våren
 
Den här våren
 

Fredag; tuff tuff

Det har inte hänt så mycket i veckan eftersom jag är sjuk, men igår blev det en kort tur med Misty. Vi var inte riktigt helt överens om hur denna tur skulle gå till, Misty tyckte vi skulle skynda oss och jag var mer intresserad av lugn skritt. 
 
När jag släppte ut henne efteråt fick alla hästarna nån form av ryck och for omkring och studsade, så nån brist på energi råder defintivt inte.

Bilder från 2014-03-23

Arbete på långa tyglar, försöker göra volter utan sidospår.
 
 
 
 
 
Bonusbild på söt-Misty.
 

Bilder från 2014-03-22

Misty följer med in även utan snöre. 
 
Blandade bilder på inte helt samarbetsvillig häst...
 
 
 
 
På hemvägen.
 

Måndag; skutt skutt

I måndags kände jag mig krasslig sådet blev inte så mycket gjort. Släppte Misty på volten med tanken att vi skulle göra lite grundläggande övningar bara. Misty hade dock fullt upp med att roa sig själv så jag lät henne hållas. Hon joggade runt och slängde med huvudet, då och då kom det ett pip och några skutt. Kanske var detta vad hon väntat på hela helgen.

Söndag; kort pass

På söndag långtyglade vi en stund. Misty såg spöken och var inte helt med på noterna, men det blev bättre vartefter. Började på rakt spår och avslutade med volter. Höll inte på så länge eftersom jag också kände mig lite matt. Syster var med även denna dag.
 
 

Lördag; vimselivims

I helgen har syster varit här på besök. På lördagen tänkte jag mig lite dressyr på fältet, Misty var dock inte helt med på det. Så vi jobbade på oväntat svåra saker som att gå framåt eller stanna på kommando, samt gå rakt eller svänga enligt anvisning. Efter en del inte planerade övningar av blandad art lyckades vi komma till en övernskommelse och hon skötte sig en stund. Hittade en sko som hon precis klivit ur, kanske inte så konstig tmed tanke på beföringen för dagen.
 
Sen såg jag att Linda och Tessan var på väg ner till ridbanan så jag såg till att avsluta och sitta av innan Misty fick syn på dem. Hon blev stressad men följde med upp till stallet, även där höll det i sig och hon var ovanligt spänd.
 
 

Torsdag; liten tur

På torsdag blev det en uteritt på runt en timme. Lät Misty traska på i ett lagom tempo och med några stegs mellanrum blev det nån liten övning, kanske nåt steg skänkelvikning eller en halt eller så. Hon blev lite ivrig när vi vände hemåt, men jag fortsatte med samma metod och hon lugnade sig. Sista biten hem var det nåt hon tyckte var läskigt och spände till igen, men då hoppade jag av för jag kände att hon fortfarande försökte samarbeta och då ville jag inte bråka med henne utan ge henne stöd istället.

Apropå flodhästar

Det här var då en söt liten rackare!
 

Måndag; ett steg i taget

Glömde ju alldeles skriva om söndagen att jag broddade i bak också och Misty var duktig och stod som en staty. Dessutom hittade jag årets första fästing...
 
På måndag långtyglade vi, jobbade mest med tempoväxlingarna och att gå riktigt långsamt på volt. Överdriver mycket nu så att hon ska förstå vad jag vill och så att jag ska hinna med att styra upp henne om hon försöker gena, så siktar på att verkligen gå ett steg i taget. Misty tycker övningen är ganska onödig, men hon jobbade på ändå. Och så blir hon så glad när vi marscherar framåt efter att hon fått ta i ordentligt för att orka gå långsamt.

Söndag; diskussioner

I söndags blåste det ordentligt och precis när vi skulle gå av stallplan dundrade en av luckorna till loftet till. Inte helt avslappnad häst med andra ord. Red ner till banan och utövade dressyr i skritt, fokus på att räta ut på raksträckorna och böja på böjt spår. Gick hyfsat även om det inte var ett av våra bästa pass, men Misty slappnade av något och hon var koncentrerad hela tiden.
 
Sen blev det lite för mycket liv runtomkring så hon tappade fokus och spände till igen, hade egentligen tänkt runda av men körde på en stund till för att försöka få en lugnare häst innan avslut. Fick inte henne riktigt så avslappnad som jag hade velat, men hon fokuserade på nytt åtminstone. 
 
På hemvägen hade Misty bråttom och körde ångloksimitationen. Jag valde att diskutera tempot med henne genom olika rörelser såsom halt, volt och ryggning. Hon lugnad einte ner sig nömnväer, men däremot lyssnade hon förvånansvärt bra. Om man jämför med att hon tidigare kastat sig eller snurrat utom min kontroll så gjorde vi nu det mesta på mitt kommando om än utan kvalitet då.

MåndagsMisty

Lördag; blåst Misty

Idag blåste det helvetiskt mycket. Broddade fram för säkerhets skull då det låg kvar en del snöliknande på marken, Misty stod så snällt. Bak orkade jag faktiskt inte med så jag hoppas det inte kommer vara jättehalt de närmaste dagarna. Långtyglade en kort stund, bara kollade av start och stopp och gjorde några enkla volter. Misty var sansad om än inte helt avslappnad. Sen gick vi hem till volten så Misty fick vara lös där, det blev en del hopp och skutt, lekte även Följa John innan jag tyckte det räckte för dagen. 

Torsdag; kreativa själar

Igår fick vi sällskap på en skrittur av Stato och hans nya medryttare Amanda. Det gicklugnt och harmoniskt till, ända tills vi nästan var hemma och skulle passera det läskiga huset som äter hästar, samtidigt som ett monster kom smygandes på vägen. Det var alltså en hund som var ute på en fredlig promenad... Jag vet inte vad Stato gjorde, för jag hade fullt upp med att följa med Misty i nån form av skuttpiruett ner i diket. Jag lyckades sitta kvar även om jag inte riktigt vet hur. De lugnade ner sig när vi väl hade kommit i väg från allt detta hemska.
 
Sen har jag, hör och häpna, sytt på Mistys täcke. Hon hade rivit av en bit kantband, eller rättare sagt det lilla luddet på manken, så det behövdes fixas. Tyvärr glömde jag ta kort på detta mästerverk.

Fina flod... jag menar vårhästar

Vem kan ha legat här och rullat?
 
Kan det vara den här?
 
Eller den här?
 
Kanske t.o.m. träsktrollet själv?
 

Tisdag; mera myrsteg

Igår tog vi ett pass långtygling. Värmde upp med rask skritt, några hyfsat kravlösa volter och öppna. Pausade med  mer rask skritt och fortsatte sen med tempoväxlingar i skritten varvat med öppna. Växlingarna blev inte helt smidiga men i alla fall avslappnade, ett par steg öppna blev riktigt snygga tyckte jag. Sen stressade Misty upp sig när vi skulle passera det läskiga huset, varpå jag tog in henne på ett mindre voltspår och jobbade med fokus bara. Vi gick förbi och ut på fältet nere vid sjön gjorde vi några vanliga volter, där jag bad henne gå långsamt med varierande resultat. Gick hemåt med fler tempoväxlingar. Tyckte det gick mestadels bra hela passet, hon spände som sagt till men det gick att komma tillbaka efter det och hon var överlag avslappnad och fokuserad.

Söndag; en annan ridbana

Även på söndagen red vi allihopa, denna gång ner till ridbanan hos Anne. Provade en av Lindas sadlar på Misty, en dressyrsadel vilket kändes jättekonstigt. Stato var på sitt mer spännande humör och skuttade och for. På ridbanan red jag runt och försökte känna mig för en stund innan jag bestämde att sadeln inte var bra och tog av den. Red barbackadressyr istället, vilket gick bra. Vi hade lite problem i ena varvet på långsidan, för det blåste ganska mycket och Misty ville inte ha det i ansiktet, och ena hörnet där hindren stod uppradade var läskig, men bortsett från det kämpade hon på. Linda hoppade ett par små hinder och Tessan longerade Stato, som gjorde fler fina konster. När vi var klara fick Misty på sig sadeln igen så den skulle komma med hem, Linda och Tessan bytte häst. 
 
Den här killen tyckte Misty att var jättesnygg när vi träffade dem på ridbanan förra sommaren. Känslorna verkade då vara besvarade, men de verkar ha svalnat sen dess.
 

Lördag; ett gott skratt förlänger livet

Igår fick jag en helkroppsworkoout genom att försöka trava barbacka när vi red ut med Linda och Tessan. Det gick rätt bra, jag satt kvar och så. Men jag började skratta varje gång jag tappade balansen, vilket inte hjälper ett dugg kan jag ju meddela. Första försöket drog Misty om de andra med stora kliv, men hon saktade i alla fall ner när jag kom mig för med att be henne om det. Sen fick vi till några riktigt fina steg också, men då sabbade jag såklart med att flaxa runt så vi fick sakta av och börja om. Mest skrittade vi dock och njöt av det fina vädret. Misty var stabil, Timra brunstig och Stato flaxade med bakfötterna med jämna mellanrum.
 
 
Hon är ju bra blank åtminstone!
 
Kö till vattnet
 
Grin-Olle
 

Vårbilder

Försökte ta några foton igår i det soliga vädret, dock var kameran inte helt samarbetsvillig.
 
Från vänster Bönans unge, Ladys unge och Bönan.
 
Lady och hennes unge
 
Lady var mest intresserad av att få äta ifred så det var ju tur att det bara blev en kort visit.

Onsdag, torsdag; fötterna på jorden

I onsdags blev det arbete på långa tyglar. En av våra bätre dagar, Misty var avslappnad och fokuserad hela tiden så jag kunde tänka mer på detaljerna. Hon har förstått tempoväxlingarna i skritten nu, så att hon inte försöker stanna mitt i myrstegen och inte stretar emot i själva växlingarna.
 
Igår kände jag mig lite vissen och Misty verkade inte heller vara på riktigt lika bra humör så vi tog det lugnt. En kort promenad och sedan löst arbete på volten, inklusive att hon fick stretcha ute med de distraktioner som finns där.

Tisdag; ridbanan

Idag tog vi oss ner till ridbanan igen. Misty tyckte det var läskigt vid bilverkstaden där de förde en massa liv, så hon dansade omkring nåt varv, men sen gick vi förbi. Hon var fortfarande lite spänd när vi kom in på ridbanan och kikade omkring på annat.
 
Skrittade runt och gjorde enkla volter först så att jag skulle få känna efter. Gjorde sen en övning, använde inte hela ridbanan men en rektangel, öppna på långsidan, följa spåret till slutet av kortsidan, volt tillbaka med nåt steg skänkelvikning ut mot spåret, följa det ut på långsidan och sen samma sak åt andra hållet.
 
När vi gjort den ett par gånger hade jag Mistys fokus så jag återgick till att följa spåret, noga med böjning i hörnpasseringen och rak på sidorna. Lade till enstaka volter, halter och annat när jag behövde fånga upp henne igen, men annars var följa spåret dagens uppgift. Provade några travsteg på slutet, jag behöver ju öva mer på att inte studsa av när jag rider barbacka...
 
Misty jobbade på bra idag trots en lite skeptisk start, slappnade av och hittade en bra grundform som hon mestadels höll. Emellanåt krullar hon ihop sig, men det är bara att jobba vidare så kommer hon hitta formen mer och fler steg. Fick ett par riktigt fina steg här och där när man verkligen kände hur hon tog i genom hela kroppen. Hon orkar ju inte hålla det nu så jag får vara nöjd med det lilla. 
 
Vi fick nästan både upp och igen grinden uppsuttet idag, det är det där lilla lyftet när man ska stänga som är svårt när jag inte kan spjärna emot. Så då fick vi öva uppsittning från jordkant. Red hemåt utan problem, men satt av och gick förbi bilverkstaden den här gången. Sen blev det en till uppsittning via en sten. Misty småstressade när vi red vidare, men lugnade sig igen efter ett tag så vi kunde ta oss hem säkert.
 
Färsk bild. Det finns naturligtvis ingen koppling mellan maten på bilden och Mistys kroppsform. Jag lovar, det är bara muskler.

Söndag; rasist-Misty

Idag har Misty ch jag ridit en tur med Stato och Tessan. Stato tyckte inte våra val av stigar i skogen var bra alls. Jag tror Misy fnissade inombords. Misty var lugn och harmonisk tills det kom ett par raggsockor på vägen. Hon verkar inte tycka att såna ska ridas, de ska bara gå i hagen och se söta ut. Så det blev några skuttpiruetter. Jag satt kvar trots att jag red barbacka, så även vid ett hopp över ett dike och några travsteg. Tessan satt också kvar idag, men hon ville inte rida barbacka konstigt nog.

Spionen

Jag har varit och spionerat på Camilla och hennes små djur...
 
 

Fredag; på't igen

Igår gav vi oss på långtyglingen igen. Började på rakt spår på grusvägen, jag var noga med att få direkt respons, Misty var inte helt avslappnad med koncentrerade sig ändå. Det nya vi testade var att ändra tempo i skritten, lite överdrivet så här första gången med elefantkliv och myrsteg. Gick sedan snirkelikrokar över stallplan och in på volten, där vi jobbade med att gå en rund volt och sen testade jag mixtra med ställning utåt. Fortfarande inte riktigt den bästa känslan, men fokuserat och då och då fick vi till ett par riktigt fina steg. Avslutade med att leka lite Följa John, den här gången blev det även några skutt och travsteg.

RSS 2.0