Tiddelipom

Nu har det varit lite bloggtorka här igen, men jag kan lugna er med att det rullar på som vanligt hos oss. Här får ni en bild på Mistys svettskägg från gårdagens busridning (vi kan säga intervaller, det låter fint...).
 
 

Onsdag; Lugna puckar

Vi roade oss med en kort barbackatur. Misty hade gjort en lerinpackning så jag hade en del att göra, nedan är alltså efteråt.
 
 
Så ser Consta ut med lite skarpare konturer...
 

Tisdag; banarbete

Äntligen lite mer motiverande väder, Misty verkade också tycka att det var en mycket bättre idé att rida nu än i värmen de senaste dagarna, så vi tog oss ner till ridbanan för ett pass.
 
Började med en helt vanlig åttvolt över hela ridbanan, först i skritt och sen i trav. Kortade upp tyglarna typ en halvmeter och repeterade. Nästa övning blev en stor volt, och omväxlande ställning utåt, vanlig volt och en mindre volt innanför, också båda gångarter.
 
Vi fortsatte med öppna längs ena långsidan, åtföljt av vändning upp på medellinjen och skänkelvikning ut mot andra långsidan. Här fick vi lite problem, Misty kände sig färdig och segade till vid grinden, så det blev inte så bra flyt som man hade kunnat önskat. Traven gick bättre men inte helt smidigt. Släppte övningen ganska snabbt och travade runt lite raskt nåt varv innan vi gick tillbaka till åttvolterna, i trav med mer krav först och så när hon hittat tillbaka till mig längde jag ut tygeln ordentligt så hon fick trava av sig. Ner till skritt där jag provade överböja henne några steg åt båda hållen, hon kändes mjuk och hyfsat lika åt båda hållen så jag var nöjd där och Misty fick äntligen gå hemåt. Hon verkade ändå nöjd med att ha jobbat och hade inte överdrivet bråttom nånstans.

Söndag; Premiärplock med häst

Vi trotsade värmen och flygfäna även den här gången, det var i och för sig något svalare. Linda, Timra och Nori hängde med, och vi höll måttligt tempo. Misty var visserligen mest nöjd när vi travade, även om det gick så långsamt att hon nog inte slapp fler insekter för det.

På hemvägen tog vi en paus och plockade smultron. Hästarna passade på att äta gräs och försöka stampa på smultronen, så det här måste vi definitivt öva mycket mer. Helst varje tur framöver!


Lördag; morgonstund etc

Försökte hinna ut innan den värsta värmen, och det lyckades vi hyfsat med, däremot var bromsarna lika ettriga. Vi tog en normallång runda men det hyfsad fart för att Misty inte skulle bli alltför sur på flygfäna. Fästingar har jag fått plocka också, huvaligen. Misty fick en dusch efter ridturen och sen rullade hon sig i leran så det blev nog bra.

Fredag; slödag

Även den här gången var det egentligen för varmt och mycket flygfän, men vi tog i alla fall en kort runda och fick med oss Linda, Timra och hunden Nori. Efteråt fick hästarna gå ut på nytt gräs, vilket innebär några dagars munkorganvändning igen för Misty. Consta försökte förgäves dra igång de andra i den nya hagen, men de stod bestämt kvar med näsorna i backen och åt.

Onsdag; ute i värmen

Vi tog en måttlig tur. Det var lite jobbigt för Misty med bromsarna som kommit, och alla monster hon såg i vägkanten, men utöver det skötte hon sig bra och var pigg.

Bu


Misty undrar vad jag gör i sadelkammaren...

RSS 2.0