Fölvisning

Åkte och tittade på fölvisning på Lövstas superfina anläggning. Det var massor av söta föl, men vildast var nog Ladys lilla rackare, som passade på att sparka på både mamma och husse. Domarna lät också lite nervösa men han fick ändå bra poäng.
 
 
Efteråt kunde han dock tänka sig stt stå still och posera en stund.
 
 
 

Måndag; nytta

Misty och jag rastade oss i skogen en stund. Sen fick Misty stå inne i väntan på att hon skulle klämma ur sig en bajshög, ville nämligen ta ett nytt träckprov efter flytten. Under tiden passade jag på att tvätta schabrak, supersmidigt med en tvättmaskin i stallet.

Nya vänner

Dags för Tindra att få komma ut i sommarhagen, så ihopsläpp av Tindra och Udo med Misty och Eldvira. Det gick bra, några luftsparkar och så sprang de några vändor, sen fokuserade Misty på att valla runt Eldvira medan de andra höll sig på sin kant.
 
 

Torsdag; ko

40 minuter skritt på asfalt, en ny väg för oss. Hittade ett par kohagar med såna söta långhåriga kossor, för stunden stod de i bortre kanten men vi ska nog få in lite koinvänjning med alla häromkring.

Presentation nya stallet

Dags för en kort presentation av Mistys nya vänner, komplett med fantastiska bilder.
 
Eldvira
Eldvira är ett kallblodstravarsto på 8 år. Hon går ihop med Misty nu och Misty bestämmer. Eldvira är lite känslig och har oftast insektstäcke på sig nu på sommaren, och alltid boots. Hennes farfar är Järvsöfaks, som jag tänker anta att ni känner till. Och så har hon en supersöt liten mule.
 
Tindra och Udo
Tindra är ett halvblodssto på 12 år och Udo en halvblodsvalack på 26 år. De kommer att gå med Misty senare, men då Tindra hade fång i början på sommaren väntar vi med påfrestningen av ett ihopsläpp och Udo får hålla henne sällskap. Udo är pensionär och går bara i hage.
 
Walle, Memphis, Mimmi och Sockan
De här fyra varmbloden vet jag nästan ingenting om ännu, vi har bara träffat dem lite snabbt. Det är i alla fall tre valacker och ett sto, stoet ska eventuellt säljas så vi får se om hon flyttar snart. Memphis är yngst med sina 4 år. Tanken är att de här kommer gå i en egen hage både nu och i vinter.
 

Tisdag; Fortsatt upptäcksfärd

Misty fick en lös sko fixad av hovis och sen tog vi en kort tur i skogen. Hon var inte så skeptisk till konceptet den här gången. Vi undersökte ett par stigar till, vi har nu gått in på samma ställe i en skogsdunge vid tre tillfällen och kommit ut på olika ställen varje gång. Den är dock ganska liten så vi ska fortsätta med nästa skogsparti. Tror att jag eventuellt även att jag hittat en stig till granngården, där det finns ridbana, så man slipper gå längs landsvägen, men där hittade vi även kossor. Såg till att vända innan Misty blev upprörd den här gången så får vi ta den diskussionen vid ett annat tillfälle.

Lördag; Travarmaffia

Vi fick med oss sällskap på en kort tur i skogen, tre av de andra varmbloden i stallet. Har inte träffat deras ägare innan och inte pratat med dem på närmare håll heller så det var ju intressant. Misty fick vara den modiga och gå först, även om det emellanåt var på skakiga ben. Walle gick och spanade in henne, men oklart om hon var så intresserad.
 
I stallet efteråt fick vi även träffa det sista varmblodet, Sockan, som dessutom är Mistys nya boxgranne. Misty var lite pipig när han kom in, men annars var det lugnt att stå bredvid varandra.

Rea på Horze

Råkade gå in på rean på Horze och kom ut med lite grejer...
 
Tröja och byxor
 
Fårskinnspad och schabrak
 
Tog ingen bild på slow feed-nätet.

nåt på spåret kanske

Så var det dags för genomgång av ponny igen, denna gång av en fysioterapeut tror jag hon kallar sig. Jag kunde inte närvara eftersom jag var tvungen att jobba istället (?!), så jag skickade ut pojkvännen som assistent. Guldstjärna till både hästen och killen, besöket gick bra och alla överlevde. Terapeuten var rekommenderad av veterinären vi träffade sist, och hon verkade duktig. Hon ansåg att Misty har en gammal sparkskada på biceps, med följden att muskeln och eventuellt bursan blivit inflammerade. Behandling med Voltaren gel, massage och stretching och återbesök om ungefär en månad, så nu håller vi tummarna och knådar häst då.
 
Misty vägrar titta åt kameran och tar sikte på morotsgömman istället.

Onsdag; när man inte riktigt tycker lika

Den här gången hade Misty skaffat sig lite idéer. Hon var lätt skeptisk till att gå in i stallet, väl inne var det inga problem. Sen var hon högst skeptisk till att gå när vi skulle rida ut, men eftersom jag är mer envis än henne kom vi i väg ändå. Jag kan ha haft viss hjälp av att jag klätt på henne full mundering faktiskt, annars hade jag kanske suttit löst en stund där. 
 
Vi passade på att kika på ett par stigar i skogen, och där var det inga konstigheter, Misty bara knallade på i lugn och ro. Det var först på hemvägen hon kom på att det kunde finnas rovdjur längs vägen. Sista biten fick vi en diskussion igen då vi skulle passera hagen innan vi kom till stallet och hon bestämt tyckte att hon gått färdigt. 
 
 

Tisdag; dubbelpremiär

Idag blev det premiärtur efter vilan och i nya stallet. 30 minuter barbacka på grusväg, gick mycket bra förutom det hästätande elskåpet, den hästätande brevlådan och de hundra miljarder bromsar som dök upp så fort det slutade regna.

Bra start

Än så länge går det riktigt bra med nya stallet, Misty är lugn och harmonisk trots förändringarna. Hon har gått ute med Eldvira, men det har inte varit några problem när Eldvira ridits eller när jag tog in Misty för en kort promenad. Lite gnägg när Tindra och Udo, som ännu går i annan hage, går in för natten bara. Idag var hovslagaren ute till Misty och hon skötte sig fint.

Ut i hage

Mistys första natt i nya stallet verkade ha varit lugn så vi gick vidare till nästa steg, ut i hagen med en av de nya kompisarna, Eldvira. Hon ska gå med två hästar till sen, men då den ena haft fång väntar vi med att släppa in dem ett tag till. Det gick väldigt bra att släppa ihop de här två, de har stått mitt emot varandra under natten också.
 
 
 
 
Misty var hemskt glad åt sitt nya badkar och plaskade med vattnet en bra stund.

Lång dag

Då var det dags. Misty var lätt skeptisk till hyrsläpet, men lite tålamod och godis fick in henne på sisådär en kvart. Hon stod snällt men blev svettig när vi åkte in. Väl på kliniken tog hon det ganska lugnt, gnäggade åt de andra hästarna men lät bli att klättra på väggarna. Dessvärre visade hon fortfarande lätt hälta vid undersökningen, en halv grad i ena varvet och en grad i andra.
 
Två nya bedövningar testades utan resultat, Misty fick igen beröm av veterinären för att hon skötte sig så bra. Hon kändes dock ganska matt, fick t.o.m. ha en pisk vid longeringen. Men nu hade veterinären inte så mycket mer att komma med för stunden, rekommendationen blev att prova en kiropraktor samt rida i gång försiktigt och sen återkomma och då eventuellt gå vidare med röntgen eller scint eller nåt.
 
Att åka därifrån visade sig något mer av en utmaning, Misty och jag bökade runt i trekvart med hjälp av Camilla och Joni innan hon slutligen tyckte det var okej att gå på. Sen åkte hon fint till nya stallet och fann sig snabbt tillrätta i sin box. Bortsett från att hon var trött och hungrig då.
 
 

Good old times

Sista kvällen med gänget
 

förberedelser

Dagen D närmar sig, planen är att beta av återbesöket och flytten på samma dag. Det mesta är packat, transporten bokad, medhjälpare fixade så det är bara att hoppas att allt rullar på. Ett aber har redan uppstått, Misty hade en lös sko som jag ryckte och sen hörde hovslagaren av sig och bokade om sitt besök. Men hon brukar ju inte ha några problem med några dagar barfota på bakfötterna så jag ryckte den andra skon med så hon är jämn i alla fall. Ni får mer spännande uppdateringar snart!

RSS 2.0