Onsdag; stackars stackars ponny

Det blev en skogstur idag. Hittade kossor och fick bekräftat att Misty gör skillnad på highland cattle och vanliga kor. Hon har varit rätt lugn kring grannens kor hela tiden, lätt skeptisk men ändå, medan nu när vi igen stötte på vanliga kor blev hon synnerligen upprörd, om än talbar.
 
För övrigt hade nån bitit min ponny i ansiktet, och så var det dags för en ny tejpremsa.
 
 
 
 

Söndag; livat i stallet

Vi började med att skrämma upp stackars Misty genom att bonden lastade halm på loftet ovanför henne medan vi försökte göra i ordning hästarna, inte alls uppskattat att det dundrade där. Sen fick vi sällskap på uteritten av Eva på Tindra och Gunilla på Eldvira. Misty tog det hela med ro och knallade mest på utan krusiduller. Tindra gick och såg spöken och Eldvira var inte nöjd med att inte få gå först och stressade en del samt gjorde fula miner åt Misty. Gick över några fält och genom skogen, det fanns en fin backe om man skulle känna sig sugen på backträning nån dag.

Sitsträning

Jag har ridit utan Misty här på sistone, närmare bestämt bokade jag tre tillfällen på en ridanläggning i närheten med fokus på sitsträning. Dessutom fick jag en introduktion till deras träningssätt som de kallar ridning utan motstånd, vad jag förstår i princip en westernvariant. Det var kul och nyttigt, jag tror inte jag kommer fortsätta rida hos dem men det var länge sen jag fick en ordentlig genomgång av sitsen och balansen så det var nog välbehövligt. Hästarna jag red var båda quarter, en valack vid namn Challe och stoet Maya.
 
Bilder från första gången, med Challe;
 
 
 
 
 

Torsdag; Träning

Dags för träning igen. Misty fick skritta fram ordentligt medan matte flaxade runt och gjorde sitsövningar. Hon suckade inombords och verkade sådär imponerad faktiskt. På själva träningen använde vi gummisnodden, den gav förvånansvärt bra resultat sist och så även den här gången. Övningarna var i första hand övergångar och tempoväxlingar längs spåret och serpentiner i trav samt med skrittövergångar. Misty jobbade på fint även om det blev lite tungt emellanåt, och så var det faktiskt ett spöke vid ena långsidan. Spökets kompisar låg i bakhåll för oss på vägen hem i mörkret också.

Koll igen

Jag har varit lite dålig på att skriva nu igen, fast vi har hållt igång som vanligt och även haft ett par träningar. Igår var fysioterapeuten ut igen och kollade läget. Hon tyckte bogen kändes helt bra nu åtminstone, så det är bra. Däremot rör sig Misty skevt i bak, hon stoppar in höger bak under magen istället för rakt, och det menade hon beror på överansträngt knä vänster bak. Det ger också en ökad belastning höger fram. Så nu ska vi köra Voltaren på knät och tejpa höger bak för att få en rakare rörelse där.
 
 
Vi får fortsätta rida och träna, men fokusera på lyfta benen (skogen, cavaletti), raka spår och mycket övergångar.
 

Rosa

Misty har roat sig med att gömma skor för matte, så då får hon straffrosa.
 

Ponnymuuu

 

RSS 2.0