Mistyponnyn

Det har varit en såndärn period med lite skrivkramp igen, men idag måste jag bara berätta att jag har världens finaste ponny. Hon har dessutom utstått hovslagarbesök pga tappsko och veterinärbesök pga vaccinering. Så nu är hon grundad på nytt, bara att komma ihåg att göra om varje år. Vi har haft vila nu i samband med glappskon som blev en tappsko och i väntan på hovslagaren, och idag tog vi bara en barbackatur bort till ridbanan där vi hade en dejt med veterinären, men det var skönt att vara ute ändå. Under veckan som gått har jag också sålt Mistys gamla sadel, så jag överväger att investera i ett par nya tyglar.

Fredag; lätt dressyr

Vi tog ett lagomt pass på banan. Misty var lite stel, och därmed också lite tjafsig med bettet, men inga problem med framåtandan eller arbetsviljan så vi jobbade på med mjukgörande övningar.

Onsdag; på g igen

Misty har fått lite planerad vila, då jag var borta över helgen, och lite oplanerad vila då jag var trött efter helgen. Därför var hon nu riktigt pigg och fjantig när vi kom ut på en ridtur. Det blev bättre vartefter energin pyste ur och hon jobbade på bra och var mycket lydig faktiskt. Jag ska bara försöka komma ihåg att inte nysa nästa gång, det blev ett onödigt stort skutt.
 
Hästarna fick även gå ut på nytt gräs, det blev livat först och de sprang runt och studsade innan de fann ro att äta. Misty fick köra Hannibalmask, satte på ett pannband så ni inte ska se hur förolämpad hon är.
 
 
Från vänster Timra, Misty, Beda, Consta. Om det är så att ni inte kan visuellt tolka mina vackra bilder...
 

Torsdag; full fräs

Uteritt med tempo. Misty blev hotad av kossor, hotade en hund och vi tog oss genom ett skogsparti på ett kreativt sätt. Trött men nöjd ponny.
 
 
 

Onsdag; what a feeling

Först fick hovslagare Ove pyssla om Mistys fötter, till tack blängde hon på honom. Tur att han inte tar vid sig av sånt beteende. 
 
Med nya fina fötter kunde vi sen ge oss ut, Linda med Timra och hunden Nori följde med. Eftersom Linda just nu saknar passande sadel höll vi ett lugnare tempo, men Misty fick jobba ändå. Samlad trav och övergångar skritt-trav gjorde att hon fick bra motion, sen fick hon trava framåt mer när Linda och Timra galopperade, men försökte fortfarande vara noga med att hon skulle bära upp sig och inte bara dra på. Tyckte verkligen att vi fått resultat av den senaste tidens fokus här, och sen fick jag dessutom känna på ett par superfina galoppfattningar. Vid den sista kom även en fin rundad galopp.

Måndag; ridbanan

Tog ett pass på banan. Misty var duktig som vanligt, blev lite motig när hon blev trött men det gick att rida i genom och avsluta bra. Longerade över galoppbommar, tror jag får testa höja upp dem till cavaletti och lägga longeringen tidigare i passet, nu var hon ganska nonchalant.
 
Vid utsläppet lyckades jag klanta mig och stå i vägen så jag fick en liten känga på låret. Drygt kan man ju säga, men ingen större fara.

Söndag; fortsatt lugnt

Även det här blev en kort och ganska lugn tur. Vi hade med oss Merita och Consta, och Misty fick samla ihop sig i skritten för att Consta skulle hänga med. Vi hade tänkt trava en del också, men Consta visade sig vara något oren i bak så det blev bara skritt. 

Lördag; kortis

Vi tog en kort tur barbacka med sidepull, Misty var lagom pigg och traskade på. Hon känns som vanligt i stallet nu även om det gnäggas i hagen när vi går, så det tar sig med flockbildandet.

Fredag; ett gäng

Vi fick med oss både Linda och Timra samt Merita och Consta ner till ridbanan, där vi red runt en stund. Det blev lite splittrat för Misty och mig då vi inte är så vana med sällskap på ridbanan, så jag hade fullt sjå med att hålla reda på alla så vi inte krockade. Kanske får ta och öva mer på just den biten... Misty hade problem på vägen dit, då hon skulle hålla koll på Consta samt allt det vanliga samtidigt, men hon lugnade ner sig sen och på banan skötte hon sig bra. På hemvägen hoppade Linda och jag stockarna, Merita höll sig på marken med Consta eftersom Consta verkade ganska trött. Det blev lite sisådär med styrningen, men annars sköte vi oss. Gick genom skogen bakom hagarna på vägen hem.

Onsdag; finponnyn

Vi red på banan, Misty var osedvanligt välfokuserad och lättriden, inte ens blåsten och min jacka som slet sig från staketet och attackerade oss störde henne. Hade jag ridit lite bättre hade det varit perfekt, nu gick det i alla fall bra. Skänkelvikningarna var bättre än vanligt och även öppnorna kändes som de hade en jämnare nivå än vanligt.
Vi red dem och diverse volter i skritt och trav, samt bommar på volt.
 
I slutet longerade jag över galoppbommar, den här gången tog sig Misty vant över dem, dock vissa gånger i trav istället. Inte så lätt när man har gigantiska travsteg att veta att man måste galoppera.
 
I flocken har det lugnat sig ytterligare, även om ordningen inte är helt klar ännu och Consta får hålla sig lite på kanten fortfarande.

Småttingar

Bönans minsting, ville gärna sitta i knät
 
Lady såg rätt nöjd ut, minstingen ville inte riktigt komma fram och hälsa
 
 
 
Smågrabbarna blev glada över att få besök
 
 

Måndag; flockliv

Lugnare i hagen redan, Timra har återgått till sin vanliga försynta framtoning. Beda gör en del utfall men Consta ser ganska obrydd ut, så den biten är nog också ganska färdig. Däremot har Misty slutat skicka fram de andra och sköter nu utfallen själv, Consta flyttar på sig och avvaktar, så vi får se hur det blir där. En del gnägg och så när jag tog in Misty.
 
Vi tog en lugnare tur, Misty var spänd, förutom oron i flocken så blåste det rejält. Dessutom har vi en tappsko. Det är väl bara väntat i sammanhanget, bara glad att inte den hamnat mitt i plytet på Consta...

RSS 2.0