Lördag; gruppaktivitet

Igår fick vi sällskap igen.
 
Dessutom fick hästarna komma ut på den delen av betet som slagits för hösilage.
 
Stato försökte tappert busa men damerna var inte intresserade.
 

Torsdag; mysMisty

Trött efter gårdagens staketbygge blev det ingen aktivitet för Misty idag. Men hon var nog lite sugen, för hon förföljde mig ute i hagen. Hon fick istället nöja sig med att bli kliad på magen, det verkade rätt okej det med. Väntar bara på att hon ska lägga sig på rygg som en hund.

Onsdag; om och men

Vi började bygga om vinterhagen, staketet ner mot vägen ska göras om och hagen ska följa vägen en bit till.
 
När vi fick nog av att försöka hitta stenfria stolphål blev det en ridtur istället. Linda på Stato och såklart jag på Misty. Red förbi Karin för att mäta Stato, och spana på kallblodstravaren som gått på bete där, riktig snygging. Stato visade sig vara något mindre än vi trott på 161 cm.
 
Red vidare genom en annan gård där både Misty och Stato var högst skeptiska till att gå fram. Inte minst för att deras vattenslang inte bara fyllde vattenbaljan utan även tjänstgjorde som vattenspridare. Misty var bra trött i hjärnan när vi kom hem igen.

Måndag; fötterna på jorden

Igår lekte vi en stund på volten. Longerade nåt varv först för att repetera, blir det allt för länge mellan gångerna blir det ju mest rodeo av det hela så en snabbrepetition är alltid bra. Sen blev det Följa John och så. Misty tyckte väl egentligen det var lite onödigt, men bortsett från en och annan suck gjorde hon mig till viljes.

Söndag; kompromisser

Igår blev det en lagom tur för uppvärmning, väldigt läskigt med högar av röjd sly vid stigen i början. Sen blev det ett kort dressyrinriktat pass i tomma sommarhagen. Misty började bra men blev sen lite motsträvig och tyckte vi gick åt fel håll. Använde mitt tålamod och lirkade omkring henne tills det började lossna, då tyckte jag att det räckte för att vara pedagogisk.

Finfrämmande

Syster har varit här och hälsat på Misty och mig. Det blev inte så mycket action då vi prickade störtregnet, men Misty fick ompyssling och äpplen i alla fall så hon var nog rätt nöjd ändå. Dessutom hann vi med shopping, så nu har Misty ett fint övergångstäcke i petrol (knallblått alltså).
 
Det där med att posera och stå som folk är överkurs.

Torsdag; lugnt och fint

En kortare ridtur över fälten med lite dresyrövningar på hemvägen. Misty kändes mycket fin, när vi vände hemåt stretade hon först på en stund men sen kom hon till ro och kunde jobba.

Vi lever

Datorn lever igen, så vi är tillbaka. Här kommer en snabb sammanfattning i bilder.
 
En trött Misty gäspar i värmen.
 
Hannibalkorg och flugpannband, för en gångs skull på rätt ställe.
 
Hovslagare Ove kom på besök.
 
Det har varit regn och sol om vartannat.
 
Säsongens första äpplen är ännu lite sura, men Misty äter dem ändå.
 
Efter tillräckligt många äpplen måste man jogga duktigt.

Bloggtorka igen

Det blir inte så mycke uppdateringar på bloggen just nu då jag har datortrubbel och inte riktig har tålamod med att skriva på mobilen.

Igår fick i alla fall Misty rasta sig med longering, nästan enligt konstens alla regler. Vi var nere i sommarhagen, vilket tillsammans med lite överskottsenergi gjorde att hon av och till var tvungen att skutta runt lite extra. Hon skötte sig ändå ganska bra.

RSS 2.0