På hunkspaning

Både Misty och Timra hade klätt av sig grimmorna när vi skulle ta in hästarna. Eftersom Stato brukar vara buffligast och Tessan hade sina ungar också att hålla koll på tog jag in dem med bara grimskaft runt halsen, men de är ju båda väluppfostrade så det gick bra.
 
Jag hade bestämt mig för att prova rida på bettet, så jag klädde på Misty träns med remontgrimma och dubbla tyglar. Hon var verkligen jättesöt i tränset, även om hon tog fram åsneminen när jag försökte fota.
 
 
Vi red i väg till Annes ridbana, Linda på Timra, Tessan på Stato och så Misty och jag då. På ridbanan började jag med att rida volter runt hindren i skritt, med halter på lämpliga ställen, sedan samma i trav. Satt av och sänkte hindren, några till lagom höjd för Linda och Tessan, och ett i lagom höjd för Misty, dvs cavalettihöjd. Började trava över, vilket gick bra ända tills Misty blev distraherad av att grannstallets snygga valack kom och började stila för henne. 
 
Som om inte det var nog att hon hade fullt upp med att titta på valacken kom det dessutom två till främmande hästar in på banan, så då var hon tvungen att försöka hålla ett öga på dem också. Det blev inte så mycket jobb gjort, men det positiva var att hon i alla fall inte körde sin popcornsrutin, utan faktiskt gick att styra hjälpligt om än med viss fördröjning...
 
Tog en avsutten paus eftersom jag ändå behövde mocka efter oss, och när jag satt upp igen hade snyggingen hunnit gå i väg. Efter att Misty spanat och gnäggat en stund kunde hon koncentrera sig lite igen, så vi kunde avsluta med några mer normala volter så länge vi höll gott avstånd till de andra hästarna.
 
På hemvägen mötte vi ett par cyklister. Misty gick först och rörde inte ett öra när de drog förbi, även om Stato och Timra skuttade omkring. Dessutom lyckades jag både på vägen till och från banan styra henne åt sidan vid bilmöte, vilket hon annars brukar bli sur över.
 
Misty fick gå ut med sitt flugpannband som inte kräver grimma (då jag fortfarande inte hade hittat det hon klätt av sig i hagen) och ett litet bandage på ena frambenet. Hon sparkade sig själv under gårdagens longering och det såg nu ut att behöva flugskydd nån dag.
 
Avslutade dagen med att gå på skattjakt i hagen. Hann plocka ganska många smultron innan jag hittade Mistys grimma och Timras flughuva.
 

Pryyylar

Syster hade ju med sig lite prylar när hon var och hälsade på, här kommer listan förutom flugpannbandet ni redan sett:
 
Benskydd, boots, luva, lädergrimma och grimma med ludd
 
Svart utetäcke (troligen 200 gr) och blått ylletäcke
 
 
Rött ofodrat täcke
 
Dessutom har Hööks rea nu, så jag kostade på mig ett par ridbyxor, detta par utan vädringshål ;)
 
 
 

På fölspaning

Igår blev det en uteritt med Misty. Red stigen vi hittat, vi var hyfsat överens om hur vi skulle ta oss fram faktiskt. Travade en bit på grusvägen för att bli av med lite flugor, vi hade ett stort moln av dem runt oss. Bestämde mig för att svänga förbi Björkhaga och se om nån var hemma.
 
Vi blev bjudna på glass, Misty smakade och fnös, smakade och grimaserade... Hon verkade ha svårt att bestämma sig för om det var gott eller äckligt. Medan vi stod och pratade upptäckte hon plötsligt att hon stod bredvid en jätteläskig blomma och började fnysa och blänga på den.
 
Precis när vi var på väg att dra vidare kom Bönan och fölet fram så vi fick spana på dem. Lady var inte hemma, hon var fortfarande på stationen för att tillverka ytterligare ett helsyskon till Lille Skutt.
 
 
 
På hemvägen red vi förbi hemmet, där det var en massa rop och oljud. Hann precis börja säga till Misty att det är tur att hon är en sån stabil liten häst, när hon gör ett tvärstopp framför en hästätande grästuva...
 
På fältet provade jag låta henne springa på en bit, var nyfiken på om hon skulle välja galopp eftersom hon gjort det vid ett par tillfällen tidigare. Men det blev travartrav för hela slanten. Det gick i alla fall jättebra att bromsa upp henne och sen skritta på lång tygel hemåt. Kände mig riktigt nöjd med henne.
 
 

Latmaskar

Jag var en aning matt efter gårdagens eskapader (Insane på Grönan är snäppet värre än Misty även en dålig dag faktiskt) så jag nöjde mig med att longera några varv. Misty lyssnade bra på kommandona men kunde inte riktigt slappna av. Blåsten gjorde väl sitt till.
 
Pysslade en stund och såg till att passa in det ofodrade täcket ifall att det skulle behövas nån dag. Linda hade täcken på sina idag med jag tycker det är för varmt även om det kommit skapliga skurar.
 
Noterade en skiftning i flocken. Efter att Blossom försvann har Misty och Stato hängt ihop och Timra varit lite vid sidan om. Idag gick Stato och Timra som klistrade och Misty en bra bit bort. När jag släppte ut henne efter vår aktivitet och matade Stato samt bytte Timras flughuva mot grimma med flugpannband och munkorg gick hon ner till bortre änden av hagen och betade medan de andra stod kvar vid grinden.
 
 

Mode

De coola kidsen har pannbandet på sniskan...
 
 
 

Praktisk dressyr

Red ner till ridbanan i skritt och trav, med skutt över dike. Väl där lyckades vi öppna grinden uppsuttet, fick göra några volter för att positionera oss rätt och hon hoppade till när grinden dunkade mot stolpen, men det gick ändå riktigt bra.
 
Började i skritt med omväxlande volter och halter. Misty var lugn och jobbade på. Fortsatte med att rida halva varvet i trav, från början av ena långsidan till början av nästa med en stor volt på kortsidan. Andra halvan skrittade vi med volt och halt på lämpligt ställe. Förutom att vi tappade travtakten i spökhörnan gick det bra, kunde få till ett lagom tempo och fick till styrningen också.
 
Gjorde även ett par skänkelvikningar ut mot staketet och ett försök till framdelsvändning åt varje håll. Här blev hon lite upprörd och stampade på stället, men fick även några fina resultat. 
 
Att sitta upp utanför ridbanan gick inte riktigt lika bra, det hände grejer runt omkring och flygfäna hade hittat oss, så Misty ville inte alls stå där jag ville. Fick hjälp att hålla i henne av den nya hyresgästen i det stallet som tydligen också är ålänning.
 
När jag väl lyckats kravla mig upp igen begav vi oss hemåt. Misty var lugnare än vanligt, så vi travade en bit och skrittade resten.

Flyg fula fluga

Det blev ett longeringspass, Misty var väldigt ofokuserad pga bromsar och andra flygfän. Vi jobbade löst och på lina med de vanliga grejerna. Mindre volter för att få ett bra voltspår, större för travövergångar. Man riktigt såg hur Mistys hjärna jobbade för att göra rätt fastän hon var distraherad, så jag var nöjd med det även om kvalitén på de olika övningarna inte var vad den brukar.
 
 
Det blev premiär för flugpannband i hagen.

Stigfinnare

I torsdags hade jag planerat en kortare promenad och sedan lite longering för pansarkryssaren. Istället hittade vi en stig som jag var tvungen att undersöka, så det blev en lite längre promenad. Inne i skogen passade Misty på att ställa sig på min fot så jag blev tvungen att svära en ramsa åt henne. Efter det var hon ganska spak och mycket bättre på att hålla avståndet.
 
Stigen var i alla fall jättebra, har gått i den skogen förut med Lady, fast från andra hållet och tyckt att det borde gå att gå i genom men inte hittat rätt. 
 
Vi gick hemåt över vägen och fälten. Misty såg kort ut i steget på gruset, men jag hoppas att hon bara var tillfälligt ömfotad eftersom det inte syntes i övrigt.
 
Misty håller även på att få en intensivkurs i ensamhet. I torsdags var andra gången hon blev lämnad själv i stallet när de andra var ute för motion och hon var redan märkbart lugnare så jag hoppas hon fortsätter på det spåret.

Pansarkryssaren

Igår blev det en lite längre uteritt. Vi travade över ett par nerfallna träd, gick förbi hästhagar, kryssade mellan bråte som låg över vägen... När Misty bestämt sig för att gå på tur så går hon verkligen överallt. Frustar och fnyser, kanske stannar till och tittar men sen så. Hon börjar även bli riktigt styrbar i terrängen.
 
Hon fick även gå ett steg längre i ensamhetsträningen, eftersom Blossom inte kan hålla henne sällskap längre när Linda och Tessan rider samtidigt. Hon stampade runt i boxen, och dunkade emellanåt i väggarna. Sjöblöt av svett, men å andra sidan var hon svettig redan innan eftersom det var så varmt. Tyckte ändå inte det såg så farligt ut jämfört med hur jag sett henne stressa tidigare, men helt klart inte en av hennes favoritsysselsättningar.

Frukost på sängen

 
 

Rejs vid rätt tillfälle

Red en kort tur runt sjön. Testade ha bettet under sidepullet. Misty var ganska lugn hela turen, det var bara en badande hund som var suspekt. Medan vi gick stigen längs med vägen kom det plötsligt en cyklist och började sjunga melodin från Bröderna Cartwright... Inte säker på hur jag ska tolka det.
 
Vi fixade staket till en ny del av betet, hästarna började ladda redan när de såg oss gå runt där. När vi sedan släppte över dem blev det tokrejs, det finns en fin galoppsträcka längs ena sidan. Först travade Misty för fullt, men när farten gick upp slog även hon över till galopp. Tyvärr hade jag inte kameran med mig...

Blossom

Blossom har fått vandra vidare pga åldersrelaterade krämpor. Vi är många som är tacksamma för den tid vi fick känna henne och som saknar henne! 
 
 
 
 

Prassel

Jag hade tänkt rida, men efter en titt på den lerpansarförsedda hästen tänkte jag om. Letade reda på min presenning och tog med den ut på volten. Värmde upp med att gå ett par gånger över däcken, sen lade jag ut presenningen hopvikt och så klev vi över den också. Det gjorde Misty utan vidare, fast hon fnös åt den innan.
 
Vecklade ut den lite mer så att hon skulle bli tvungen att kliva på den, och även det gick jättebra. Vi kunde ha den helt utvecklad och promenera över den, stanna på den och backa tillbaka, så länge den inte skrynklade sig runt fötterna på henne var hon helt lugn. 
 
Provade dra presenningen längs marken bredvid henne, det gick också hyfsat så länge den inte blåste upp, då sparkade hon till den... Annars gick hon mest och blängde på dne men utan att göra nåt.
 
När jag tog upp den och skulle peta på henne med den blev hon först förskräckt och sprang undan, på en väldigt liten cirkel eftersom jag höll i henne. Hon insåg nog att hon såg fånig ut, för hon slutade snart och sen fick jag peta på henne med den och lägga den på ryggen på henne. Det mesta verkar gå bra så länge den inte fladdrar omkring.

Söndag

Vi började lite på fel sida eftersom Lindas pappa höll på och körde med nån maskin bakom stallet vilket gjorde Misty upprörd. Hon fick i alla fall stå ut tills vi var klara att gå, hon fick ha repgrimman med bettet under och så började vi med en skogspromenad. Så skog det nu var, mer träsk… Misty fick öva tålamodet medan jag försökte hitta en bra väg för oss.

 

Fortsatte med att gå in på volten, provade löslongera först vilket inte gått så jättebra på sistone, hon stressar och är ofokuserad, antingen springer hon eller ställer sig och trycker på staketet som vätter mot sommarhagen. Så jag fick börja jobba med det.

 

Ställde ut däcken och tunnan i hörnen för att få lite hjälp med att hålla henne på spåret, och så testade jag driva på ordentligt och försöka förekomma när hon ville stanna. Hon förstod ganska fort att det inte var nån idé att försöka ställa sig vid staketet, men att springa runt som en tok är ju inte heller riktigt vad jag var ute efter.

 

Nästa steg var då helt enkelt att ta in henne i mitten och flytta henne runt mig och sedan försiktigt släppa henne på volt runt mig, med repetition när hon inte fokuserade och tappade voltspåret.  Efter några försök fick jag några lugna varv.

 

När jag fått igenom detta blev det några varv vanlig longering med lina. Inga konstigheter, start och stopp, trav och skritt. Hon skötte sig bra, försökte gena lite men gick bra att driva utåt där. För spänd för att jobba i en bra form, men med tanke på att hela dagen mest gått ut på, i Mistys ögon, upprörande aktiviteter så kan man inte vänta sig så mycket annat.


Bilder från 2013-06-15

Nu kommer bildbomben!
 
Inför uppsittning, vilken rumpa!
 
Skrittar i väg på nysladdad bana... 
 
 
 
Vi svänger, vi svänger, vi svänger...
 
 
 
Proffsig halt!
 
 
 
Yihaa!
 
 
 
Galopp sa du?!
 
Och bonusbilderna...
 
Trött och söt.
 
OMG ze devilhorze!
 
Jennys ögonmått...
 
 

Finfrämmande

Idag fick Misty och jag besök. Jag insåg att det var lika bra att åka ut till stallet en stund innan för att hinna lersanera fröken, men jag hann precis innan syster och Johanna (som hade Misty innan min syster) svängde in.
 
De hade med sig grejer till Misty, så hon fick leka mannekäng och prova allting. Bl.a. täcken, grimmor och benskydd. Kanske gör en komplett lista med bilder sen om jag känner mig inspirerad. Misty var inte helt road av den aktiviteten, dessutom började hon bli lite otålig av att stå inne.
 
Vi promenerade ner till ridbanan där jag visade upp våra talanger. Vi hade tur och prickade en nysladdad bana. Misty uppförde sig mestadels väldigt bra, hon hade en del åsikter om ena hörnet, några gånger var vi inte helt överens om vägval och hon taggade till då och då, men utöver det gick hon lugnt och lyssnade bra.
 
Gjorde volter med halter emellan, provade flytta några steg skänkelvikning, åttvolt i skritt på kortsidan och åttvolt över hela ridbanan i trav. Tog en liten paus och jag plockade fram några bommar som vi avslutade med att trava över några gånger. Misty funderade även på att galoppera över.
 
Promenerade hem igen, Misty såg ganska trött ut när jag borstade av henne. Det är visst ansträngande att stå i rampljuset.
 
 
Ett smakprov, ett riktigt bildinlägg kommer...
 

Skogsmisty

Misty var sådär intresserad av att följa med mig in idag. Linda öppnade upp en ny bit hage igår kväll så hon var fortfarande väldigt upptagen. Men efter en stund gav hon med sig. Det blev genast lite ensamträning, eftersom jag var tvungen att gå tillbaka och byta grindhandtag. Sen hann jag bara ta ut Misty på gången och börja med hennes fötter innan jag kom på att jag lämnat handskarna, så hon fick gå in i boxen igen medan jag hämtade dem. Men hon verkade lugn.
 
Bestämde mig för en uteritt. Började med att promenera en bit och försöka välja ett bra ögonblick att sitta upp, det blev från en av de hästätande stenarna. Hon verkar ha förstått det här med att stå stilla vid diverse saker för uppsittning nu.
 
Travade en bit på grusvägen innan vi svängde in på stigen. Precis när vi svängt prasslade det till i buskarna och Misty hoppade jämfota. Men hon gick med på att stanna till och titta sig omkring, jag såg dock inte vad det var som lät.
 
Vi rundade gården med kamikazeskäcken och gick in i skogen. Där var Misty lite stressad och fick bråttom. Hon lyssnade ändå när jag bad henne stanna för att jag inte skulle få träd i ansiktet, och hon verkar börja förstå att om jag får hjälpa till att styra så blir det lättare.
 
När vi kom ut till vägen satt jag av och gick en bit så att hon skulle få varva ner ordentligt. Sen satt jag upp och vi travade lite till innan vi skrittade hemåt, förbi stenarna och fågelburen. Fick en acceptabel skritt, hon spände till vid fågelburen men jag fick henne att lugna sig efteråt. Då tyckte jag att det fick räcka och satt av och promenerade hem.
 
 

Nutty Professor

Nu hoppas jag att jag inte behövs så mycket här hemma igen så jag kan köra på som vanligt med Misty utan en massa avbrott. Igår red vi ner till ridbanan. Det började sisådär när hon fick nåt flygfä på sig redan på stallplan och valsade runt.
 
Lyckades baxa ut henne på vägen men fick två likadana episoder till, nedanför backen och i början av fältet. Sen släppte det och hon började lyssna. Fick till en spänd men acceptabel skritt och vi klarade oss förbi bilverkstaden utan problem.
 
Hoppa diket gick bra, och uppsittningen efter grinden med mig klängandes från staketet också. Bland övningarna vi ägnade oss åt fanns volt i varje hörn och på långsidan med halter emellan, trav på åttvolt över hela ridbanan och skritt på åttvolt längs kortsidan. 
 
Misty svävade återigen på gränsen mellan galenskap och genialitet, det gick riktigt bra när det gick bra och däremellan snurrade vi planlöst när hon tänkte på annat. Överlag funkade det ändå mer än det inte funkade. Även uppsittning från sten efteråt gick bra.
 
På hemvägen blev det en massa taktande och en sväng ner i diket. Tyckte ändå att hon lyssnade bra och gick riktigt långsamt (om än fortfarande i fel takt) och gjorde sina halter som ombedd. Dock har vi kvar att jobba på att få en riktig skritt och att kunna styra mer än hjälpligt när hon har bråttom.
 
Hon fick utstå svabbning med vatten och flugspray, och dessutom att bli lämnad i stallet av Timra eftersom Linda skulle ut och rida, men det överlevde hon om än något upprörd. 

Sötchock

Har hälsat på Lady och tagit några kort på fölen. De var inte så samarbetsvilliga utan låg mest och sov, Bönans föl är dessutom jätteblyg.
 
Ladys föl
 
 
 
 
 
Bönans föl
 
 
 
 
Lady verkade i alla fall mer tillfreds med situationen nu än förra gången. Men det kanske inte är så konstigt, förra gången fick de boxvila direkt så jag kan tänka mig att hon blev ganska frustrerad.

Händelserik liten runda

Det har blivit lite hattigt med Misty i helgen eftersom en av mina andra fyrbeningar blev sjuk. Men har i alla fall hunnit med en kort ridtur.
 
Misty kändes rätt taggad från början, men höll sig i snabb skritt ändå. Fågelburen och de hästätande stenarna var inga problem, men hon övervägde två kamikazevändningar av okänd anledning. Mötte en skällande hund, det åskade i fjärran, den hysteriska skäcken kom farande, en till hund och skäcken även på hemvägen, och det gick bra. Hon dansade runt en aning men inget alarmerande.
 
På hemvägen började hon takta och snurra en del, men vade att gå i genom skogen så hon fick tänka sig för. Kom ut jäms med sjön och hon var fortfarande ganska uppe i varv. Envisades ändå, och när vi svängde upp sista rakan hemåt slappnade hon plötsligt av igen. Undrar om det inte var åskan i luften, eller möjligen att hon kommer ihåg att jag tidigare tagit om den sträckan tills hon varit lugn.

Föl

Lady fölade i natt, en hingst. Har inte hunnit åka och titta på den ännu, men av de bilder jag sett är det en kopia av den förra, och mamma upp i dagen. Det var 14 dagar före beräknat datum.

Longering

Idag var Misty sitt vanliga lugna jag när jag tog in henne själv, så hon kanske har vant sig vid den nya världsordningen nu.
 
Det blev longering, med bettet under. Först fick hon trava runt några varv lös, då var hon aningen stressad och fokuserade mest på de andra hästarna. Fångade in och började jobba på en mindre volt i skritt, med att hon skulle hålla en rund volt. Hon koncentrerade sig bra men blev lite irriterad på pisken.
 
Släppte ut henne på en något större volt och lade in travövergångar. Stundtals gick hon i en riktigt fin form faktiskt. Ökade volten ytterligare, men då blev det svårt, hon ville springa i väg och volten blev mer oval. Jobbade på ett par varv och avslutade sen på mindre volt igen.
 
Tänkte försöka få några fina bilder från nya hagen nu när jag kom ihåg kameran, men de svansade efter mig så det var svårt.
 

Lyckat pass

Igår fick vi igen sällskap av Camilla och Timra. Vi tog oss ner till ridbanan och red runt en stund. Misty var helt avslappnad, även fast det rörde sig hästar i stallet bredvid.
 
Gjorde volter och serpentiner med halter, några steg skänkelvikning ut mot spåret och avslutade med att trava på spåret och stora volter. Misty lyssnade hela tiden och skötte sig jättebra.
 
Satt av och väntade medan Camilla avslutade det hon och Timra höll på med. Sedan skrittade vi en runda. Tittade på kossor och gick i genom lera, vilket gick bra. Spanade dessutom på Lady, Bönan och Bönans fölis när vi passerade.

Attackerande buskar och pölar

Igår fick vi med oss Camilla och Timra på en tur. Linda jobbade och hade inte riktigt tid att rida, och Camilla tyckte det vore roligt att prova en normal häst som omväxling från Quicken eller hur det var.
 
Det blev mestadels skritt och en travsnutt, en något längre tur än vi ridit på sistone. Timra gick och tittade lite i diket, men Misty bara knallade på. Bortsett från en fin tvärnit när det var en vattenpöl i vägen, och att hon blev rädd när vi trasslade med en buske i skogen så gick hon jättefint.
 
Det kändes nästan som förr i tiden när vi satt och pratade, bortsett från att vi båda bytt häst då. 

Separationsångest

Misty var mäkta upprörd när jag tog in henne själv första gången efter att vi släppt dem i sommarhagen. Hon stod och frustade och stampade på gången. Gjorde det jag hade tänkt och sen longerade jag. Det kändes inte som läge för en ridtur kan man väl säga... Skippade bettet den här gången också.
 
I longeringen började med att hon skulle flytta sig runt mig på minivolten för att göra det enkelt för henne och bara få henne att fokusera på uppgiften. Sen fick hon gradvis gå ut på en större volt, fortfarande med uppgiften att fokusera och hålla en rund volt. Emellanåt glömde hon av sig, och hon var spänd hela tiden, men hon gjorde ändå som jag bad henne.
 
Spenderade ens tund i hagen sen medan jag väntade på Linda. Misty har hittat ett träd som är jättebra att klia sig på, så hon stod där och åmade sig och flaxade med mulen. Inte undra på att manen ser tufsig ut och hon är inkletad i kåda.

Clop!

Om ni får tråkigt på jobbet idag kan ni alltid spela meningslösa spel som detta...

Annat roligt

Har använt flugsprayen fler gånger på MIsty. Nu har hon börjat trampa runt och se vild ut på ögonen när jag tar fram flaskan, så det var väl lite nybörjartur att hon stod still i början. Men det är ändå helt möjligt att spraya henne utan att hon river stallet eller skadar nån, så det är bara att köra på. Flugsäsongen är på väg så hon kommer få gott om träning i det.
 
Vattenslangen har fått en lång paus, men igår var det dags igen. Först snurrade hon runt ett par varv, men sen kunde jag faktiskt spola på kroppen medan hon stod stilla, så hon börjar nog förstå detta så småningom. (Bild från efter spolning, könns fortfarande aningen vågat att vifta med kameran under tiden.)
 
 
Dessutom har vi gått upp med framhovarna på rampen till transporten. Misty verkade bara nyfiken på lådorna som stod inuti, tyvärr gjorde dessa samt att transporten stod själv att jag inte provade gå längre upp. 
 
Hästarna har nu även fått gå över i sommarhagen. Släppet var väldigt odramatiskt, Linda ledde in och släppte Stato, jag tog in Misty och Timra tillsammans, Blossom fick gå in själv. Alla ställde sig och åt det första de gjorde, och det blev inget mer spring vad vi såg under eftermiddagen heller. Inte mer än att Misty och Timra gjorde en rusning när vi gick ner för att kolla till dem, tror bestämt de var oroliga att bli infångade och bortsläpade.

Lördag - longering

Jobbade ett kort pass med longering. Satte på bettet under repgrimman igen. Löst först, Misty var åt det springiga hållet, och jag jobbade med att hon skulle fokusera och lyssna.
 
Kopplade upp henne och började i skritt på en mindre volt, med halter, och sedan en större volt och la till trav. Hon pep till i travfattningarna, men inga krumbukter. Tycker hon går på en rundare volt nu, men jag har ju jobbat speciellt med det några gånger också. Hon lyssnade riktigt bra i lina.

Fredag - ridtur

I fredags blev det en tur i skogen. Vi passerade fågelburen och stenarna helt utan att Misty blängde på dem. Gick in på grusvägen, hon har aldrig gått den vändan förut men knallade på med spetsade öron. Vände in i skogen där vi en gång haft jättefina stigar, men nu är den alldeles sönderkörd och full med pinnar. 
 
Följde stigen så gott det gick. Kom till ett ställe där det såg trångt ut, så vi vände in i skogen bredvid och kikade runt. Där blev Misty stressad av att inte veta vart vi var på väg, och alla dessa träd. Gick tillbaka till stigen och kryssade förbi fällda träd.
 
Passerade gården med skäcken som alltid kommer rusande, Misty var tvungen att drakblåsa och snurra några varv innan vi kom vidare. Skogsstigen och sen förbi sjön hem, hon taktade en hel del men gjorde halterna jag bad om och vi höll nästan en rak linje istället för att sicksacka fram med enstaka snurr.
 
Satt av vid sjön och gick sista biten.
 

RSS 2.0