Fynd

Jag skulle gå in snabbt på Granngården och köpa kattmat efter jobbet, då jag snubblade över en remontgrimma på rea. 50 spänn, som hittat. Den är havannabrun, men tror den funkar med tränset jag fick av Camilla förut. Kommer dock få göra några fler hål i den.
 
Misty fick gå en liten ridtur, hade den nya remontgrimman så började på volten med att checka av så den fungerade fastän den är i största laget nu. Sen red vi genom sommarhagen ut på fältet, ungefär bort till stockarna innan vi vände och gick i stort sett samma väg tillbaka. Ett par korta travsnuttar, en kort diskussion om åt vilket håll vi skulle. Misty skötte sig jättebra.
 
Hade stallpasset, så hästarna fick stå inne och äta medan jag fixade. Passade på att borsta av vojlock och sadelgjord också, har slarvat lite med det eftersom hon gått så lite men nu börjar det bli dags att hålla efter.

Longering och ensamhetsträning

Misty fick en dos longering idag. Inte ett enda viftande bakben, dock ett par pip och en aning sladd i svåra varvet, men bättre än sist. Jobbade några övergångar, sen piskträning på mindre volt vilket hon accepterade bra nu och så några övergångar till.
 
Sen fick hon gå över en rad däck ett par gånger, jätteläskigt var det till en början men när hon väl gått över en gång så gick det bra. Avslutade med några varv löslongering, hon var betydligt lugnare nu än sist.
 
De andra hade redan hunnit få sin mat och gå ut, så hon fick stå inne själv och äta, vilket hon faktiskt gjorde nästan helt lugnt. Hon blev lite nervös på slutet och lämnade det sista av maten, men det kan också ha varit för att den hinner bli geggig vilket hon inte gillar.

Myspållen

Jag hälsade på Lady imorse och borstade på henne. Hon behövde bli kliad i öronen och få ett lager päls avskrapat sa hon, så det var ju bara att sätta i gång. Nu syns det på rumpan att hon inte går nånting, hon har nästan inga av sina fina muskler kvar. Det blev inga nya bilder eftersom min dumma kamera är motsträvig...

Äventyr

Idag har Misty och jag varit ute på äventyr med Linda och Blossom, samt Karin och Brännvin. Det började med att Linda och jag red i väg, Linda red med bara halsring men jag hade självbevarelsedrift och tog full mundering på Misty. Vi red längs landsvägen och Misty pinnade glatt på först. Ett par bilar passerade oss och det brydde sig Misty inte alls om. Däremot blev hon sur när jag försökte berätta för henne att hon borde gå i vägkanten och ge plats till bilarna.
 
Vi mötte Karin och Brännvin som följde med hemåt. Misty blev lite osäker på det där med att gå först, men efter en stund lugnade hon sig och tog täten med Brännvin och sedan Blossom efter. Vi mötte ett par bilar som gick bra. Sen mötte vi en bil med släp, Misty kändes lugn när den passerade oss, men sen flippade hon. Tror att det kan ha varit en reaktion på att Brännvin hoppade till, men jag hann inte riktigt märka vad som hände. Det blev i alla fall i mesta laget för henne där med mig uppe på ryggen.
 
Hon studsade omkring på vägen först, och sedan över diket ut på fältet, där jag kunde övertala henne att gå framåt och andas. När jag kände att hon började lyssna igen hoppade jag av och ledde henne en bit så vi kunde gå upp på vägen till de andra. Efter en liten stund lugnade hon ner sig, så då satt jag upp igen och red sista biten hem, då var hon lika lugn som innan. 
 
Jag är ändå nöjd med vår tur, för hon skötte sig jättebra innan, och hon lugnade ner sig väldigt snabbt efteråt. Och hennes krumbukter är inte större än att man sitter stadigt hela tiden.

Grezna

Fick reda på att Ladys kompis Grezna togs bort igår. Hon halkade omkull i förra veckan och skadade sig, och ingen synbar förbättring hade kommit nu. 
 
Grezna blev 25 år, de sista åren var hon pensionerad. Hon var lika snäll som hon var stor, men sjukt envis när hon satte den sidan till. Hon var hästen man aldrig behövde oroa sig för att skulle bocka eller på annat sätt ruska om en, men det där med att hitta bromsen på hemvägen kunde vara svårt. Hon såg inte så mycket ut för världen när hon gick i hagen, men hon var himla maffig under ryttare. I hagen skyddade hon sina vänner men var aldrig elak.
 
Grezna var min första medryttarhäst. Hon älskade lerbad, vid ett tillfälle när jag nyss börjat rida henne kom jag körande på vägen och undrade vad det var för en skimmel i hagen. När jag tittade närmare var det givetvis Grezna som haft en riktig spadag.
 
Grezna har tre avkommor, som verkar ha ärvt mycket av hennes fina temperament. Hon är importerad från Lettland som unghäst, då hon skulle åkt med Estonia men av nån anledning sköts hennes resa upp, så hon fick många fler år bland oss.
 

Vila

Igår fick Misty vila, tog in och borstade men inget mer. Hon stod kvar vid grinden sen och verkade vilja göra nåt mer, så det är ju bra att det är åt det hållet! Idag har jag bokat en ridtur med Linda åt oss.
 

Hopp och lek

Det var full rulle i hagen imorse. Stato sniffade envetet på Misty som sa ifrån ordentligt, varpå han studsade en runda innan han försökte på nytt. Timra fick också stå ut med honom av och till. Jag tror vår lilla ligist skulle behöva lite sysselsättning.
 
Longerade en stund, gjorde travövergångar viket gick jättebra i det lätta varvet. I det svåra lyssnade hon bra, men ville sladda runt i traven. Jag kollade av kommandot ett par gånger bara, sen tog jag in henne på en mindre volt för att kunna jobba med ställning och böjning. Hon blev lite frustrerad av att pisken kom så nära då, men efter ett tag vande hon sig. Får jobba mer med det, har mest haft kort spö då jag jobbat på liten volt tidigare och bytt till pisken när volten varit större, så hon behöver vänja sig.
 
Släppte henne lös en stund på slutet, och testade vidare. Nyttan med löslongeringen i dagsläget är mest att jag får jobba med kroppspråket, för Misty blir det mest att få ut lite överskottsenergi. Efter ett par varv kunde hon traska på i lugn och ro i alla fall.
 
Avslutade med att lägga ut däcken på en rad och be henne gå över, vilket hon såklart var skeptisk till först. Men med lite övertalning gick det också. Ska försöka komma ihåg att jobba mer med såna grejer framöver.
 
Där ser man ett av våra däck, vi har även en blå tunna, jag har en presenning och det finns några europallar som jag hoppas är hela, så vi ska nog kunna hitta på några roliga övningar med dem.

Fler bilder

Fick några bilder av syrran, så jag lägger upp ett par.
 
Åsnelooken
 
Lite gladare
 
Ännu en stretchbild, nu ur en annan vinkel
 
Jag ska få fler bilder och nån filmsnutt, inklusive ridningen, sen så vi får se om det är nåt att lägga upp!

Besök

Nu har syster och familj varit här och hälsat på Misty! Jag hade även med mig delar av min familj i form av en man och en schäfer. Misty visade sig nästan bara från sin bästa sida, bortsett från att hon inte riktigt ville stå stilla på gången då.
 
När jag kom låg alla utom Stato och vilade, men de vaknade till snart när det vankades frukost. Fixade stallet medan de åt, sen fick Tony mata dem med äpplen.
 
Syster & co kom och kikade runt, vi tog in Misty så jag fick visa upp hur duktiga vi är. Eller vi visade i alla fall styrövningarna och stretchövningarna. Misty verkade vara på gott humör och allt gick bra.
                          
Misty är lite motvalls, kissar i sängen och sover på toaletten...

Torsdag och fredag

Igår longerade jag en stund och jobbade vidare med travövergångar. I höger varv kan vi snart börja jobba med formen, där går hon stadigt. I vänster är det svårare, men efter den inledande viftande bakhoven fick vi till några fina fattningar där också. Men volten blir mer ojämn och det är fortfarande mycket dagsform.
 
Idag fick Misty vila, det blev bara lite borstande och den enda träningen var att hon fick stå själv en liten stund i stallet. Hon lät möjligen en aning snörvlig, så hon fick täcke på. Upptäckte att hon måste blivit rundare sen hon hade det sist, för maggjordarna var tajta... Kanske är mer sprutt i silaget än höet. Tycker ändå att hon känns bra i hullet när man petar på henne, vilket jag försökt att göra eftersom det är svårt att se nåt genom vinterpälsen. Får se vad syster säger imorgon, då hon ska komma och hälsa på Misty för första gången!

En bild från igår


Snurr i huvudet

Kom ut till stallet mycket senare än jag tänkt idag, så jag var lite lagom tankspridd. Detta resulterade i att Misty fick träna på lite udda saker. Som att jag kratsade hovarna med en hand eftersom Camilla ringde precis då. Och att Stato gick ut och lämnade henne i stallet, och att hon fick stå på gången själv onödigt länge medan Linda och jag klättrade omkring på loftet. Men det gick bra ändå. Linda konstaterade att Misty inte är den häst i stallet som har störst separationsångest. 
 
Gjorde styrövningar och red en stund i sommarhagen. Idag funkade framåtdrivande skänkel riktigt bra, behövde nog inte smacka en enda gång från halt till skritt. Började testa sidförande skänkel också, nåt enstaka steg där det kändes som om det skulle vara lätt för henne att förstå.
 
 

Snabbis

Idag hade Misty fått för sig att hon skulle smita in i boxen så fort jag vände ryggen till. Hon som stått så fint lös på gången den senaste tiden... Så vi fick diskutera saken lite, men jag tror vi kom överens om att hon skulle stå kvar till slut.
 
Det blev en kort stund longering, nästan helt utan protester, lite pip förstås men annars gick det väldigt bra. Vill verkligen få ordning på övergångarna nu så man kan fundera mer på formen sen. Men det går ju stadigt framåt hela tiden. Galoppen får vänta tills vi har bättre underlag nånstans där man kan få en större volt.
 
Så mycket mer hann jag inte med idag, och imorgon ska fröken få vila så ska jag försöka få ordning på min bil (läs befästa könsstereotyperna genom att övervaka när mannen mekar).

Söndagstur

Det blev många små övningar för Misty idag. Vi började med att rida från stallet själva, utan föregående styrövningar och åt ett håll vi inte brukar. Modet svek henne när vi behövde korsa isen på stallplan, men med lite uppmuntran kom vi i väg. Nästa utmaning var att lyssna på var jag bad henne gå, och inte kajka i väg ut i mitten av vägen där det var halt. Även detta överlevde vi.
 
Sen gick vi ut på fältet mot sjön, det var aningen tungt i snön men gick bra och vi höll god fart. Passade på att göra några stopp och start, och nu lyssnade hon på enbart skänkel faktiskt. Hon blev rädd för en grästuva, men lät sig styras i sicksack runt den. 
 
Vi gick ner mot landsvägen och så fick hon stå stilla medan jag satt av, följa med mig över snövallen och stå stilla medan jag satt upp igen. Jag fick vara på henne om att stå stilla, men sen gick det bra. Följde vägen hem, passade på att få ett par travsteg där det var bra fäste.
 
Avslutade med att sitta av igen, det gick bättre att stå stilla nu, och leda henne sista biten hem. Då fick hon öva på att ge mig utrymme och gå på anvisad plats eftersom det var isigt och endast fäste precis i kanten av vägen.

Stretch

Camilla var ju här för ett tag sen, det var för mörkt för att ta utebilder men några stretchbilder blev det i alla fall.
 
Här ska hon böja sig ner mellan frambenen, även om det blev lite snett denna gång.
 
Här ska det vara nos mot höft.
 
Nos utanför frambenet, båda sidor kom med.
 
Framåt.

Jonglering

Idag blev det ordentlig borstning och utredning av manen, och sen longering på det. Jobbade på samma sätt som tidigare, det blev en del pip och något skutt men överlag skötte hon sig. Jag fick flera fina övergångar i båda varven.
 
När vi kom in igen var det nåt utanför som skrämde henne, så det dröjde innan hon stod lugnt på gången. Men sen genomförde hon stretchövningarna och fick äta sitt kraftfoder i boxen och det gick bra fastän hon var inne själv.

Pepp pepp!

Misty verkade pepp och glad idag när jag kom, så vilan har nog gjort sitt. Vi red nåt varv styrövningar innan vi skulle bege oss ut på en kort vända, just då kom Linda och Stato tillbaka från sin tur, så det blev övning i att stå stilla en stund och sedan gå i från Stato. Backen åkte i för några steg, men sen kom vi i väg. Riktigt duktigt av Misty.
 
Resten av turen gick hon som hon aldrig gjort annat, red i sommarhagen och använde de korsande skoterspåren för att öva styrningen. Provade även ta några travsteg vilket gick galant, vågade dock inte trava mer då skaren inte bär hela tiden och Misty inte är van vid att balansera upp mig.
 
Stretchen gick också riktigt bra idag, känns bra att hon är mjuk och fin även fast det är så kallt som det varit nu. Även om hon har björnpäls och inte verkat frysa nånting när jag kollat till henne så är det lätt att oroa sig för att det ska bli för kallt under nätterna.
 
Nu vill vi ha lite bättre underlag så vi kommer i gång ännu mer!

Bilder

Såhär fin var Quicken i lördags:
 
 
Och såhär glada var de efteråt:
 

Dåliga nyheter först

Det blir mycket vila för Misty den här veckan. Först i söndags för att jag var lat. Igår för att min bil krånglade. Idag kom hovslagaren, så då ville jag inte stöka runt. Imorgon orkar jag inte jazza runt med buss. Så hoppas vi är i gång till helgen igen, ska i alla fall åka ut då.
 
Hur gick det med hovslagaren då? Det gick bra, han kikade på hennes fötter och ville inte ta nåt på dem så det gick både fort och blev billigt denna gången. Tittade på när han skodde Lindas hästar och han verkar ha bra hand med dem, så det känns bra inför att Misty behöver verkas eller skos framöver.
 

Tjockismotion

Det blev en kort uteritt med Lady imorse. Hon tyckte det var skitläskigt med alla skumma snöfigurer nu när det töat och fryst om vartannat. Så det blev många sidosteg på vägen. Sen stod vi och tittade på hennes mage tillsammans. Hon är faktiskt gullig när hon ställer sig och tittar, har inte sett att det rört sig än men det verkar ju livat i luckan om man ska tro Lady. Alla hennes ungar lär ju i och för sig bli livliga krabater.

Sidepull

Började med att mata hästarna, sen borstade jag Misty som stod och njöt och nästan somnade. Testade sidepullet idag och gjorde styrövningar. Tycker inte det är så stor skillnad på vad jag hänger på henne faktiskt, hon blir mer och mer styrbar helt enkelt. Dock verkade sidepullet skavt bort lite av hennes skägg.
 
 
Har börjat använda skänkeln mer nu och testa att inte alltid smacka samtidigt. Emellanåt går det bra och hon förstår, emellanåt inte alls. Så det jobbar vi vidare med.
 
Det blev även en kort vända ner i sommarhagen, hon traskade på väldigt fint. Dock märker man där att styrningen har sina brister, jag får fortfarande inte riktigt välja den linje jag vill, t.ex nu hade vi flera skoterspår att välja på. Däremot kommer hon bli jättebra i terrängen sen, hon ser sig för men tvekar inte alls. Nu är det mest is och snö vi forcerar, men ändå.
 
Efter stretch fick hon gå ut igen, men hon stod kvar vid grinden och verkade fundera på om vi redan var klara.
 

Färgväxlare

Jag trodde ju då att det var meningen att hästen skulle se renare ut när man borstat på den...
 
 
Misty kanske egentligen är en skimmel?!

Fina Quicken

På eftermiddagen var jag hos Camilla och kollade när hon tränade med Quicken, lite dressyr på åkern. Han var superduktig, vet inte om jag nånsin sett honom så fin! Och inte brydde han sig om att han hade två galna hundar rusandes runt emellanåt heller. Tog en del fina bilder så jag kanske kan sno nån av henne sen och visa.

Multitasking

Idag fick min hund Tim följa med till stallet. Hästarna gjorde stora ögon först, men sen blev det lugnare. Vi gick en promenad, Misty, Tim och jag. Skaren i skoterspåren höll även Misty så det var väldigt bekvämt, gick ner genom sommarhagen och en bit på fälten. 
 
Stretchen gick betydligt bättre idag när det inte var en massa distraktioner runt omkring, även om hon var tvungen att pausa och blänga på Tim ett par gånger.
 
Hämtade sen Karins sidepull så att jag kan testa det på Misty, får se om det kanske ska bli morgondagens projekt.
 
 

Många moment

Linda och Stato var på väg ut när jag kom till stallet, så jag väntade tills de gått innan jag tog in Misty för att hon inte skulle stressa när de gick. Borstade av henne, hon fäller rejält nu.
 
Det blev longering idag. Började med start och stopp i vardera varvet, vilket gick riktigt bra. Sen lät jag henne skritta i lugn och ro ett par hela varv åt det lätta hållet, innan vi bytte. Då var hon på väg att dra i väg i en rivstart igen, som förra gången, men hon kom väl i håg att det var lite jobbigt sist att springa runt runt, så hon ändrade sig och skrittade på, dock något stressat. Sen gjorde vi några travfattningar i vardera varv, hon var pipig men studsade ingenting, och var ungefär lika i båda varven. Så aningen sämre än sist i lätta varvet och aningen bättre i svåra. 
 
Avslutade med att hon fick skritta lugnt ett par varv åt vardera håll. Sen knäppte jag lös henne och testade löslongera några varv. Mest som en kul grej, och så får jag bättre träning i mitt kroppspråk. Men hon skötte sig bra, hon ville stanna till vid grinden och hörnen men flyttade sig när jag drev, och det blev inte alls så flängigt och studsigt som man skulle kunna trott.
 
 
 
När jag kände att vi var klara med det fick hon gå in i boxen en kort stund, det gick bra så länge hon hade mat, men sen blev hon lite stressad. Linda och Stato kom tillbaka så jag väntade på att hon skulle lugna ner sig innan jag tog ut henne. Hon var lite för uppe i varv för stretch så jag nöjde mig med att jobba lite med att hon skulle fokusera på mig istället. 
 
När vi var nästan klara inne i stallet fick hon plötsligt för sig att hon skulle ut, så hon rymde ut till grinden, och när jag skulle ta henne klättrade hon upp på gödselstacken... Hon insåg att hon inte kom nån vart så jag fick ta henne sen, men jag tror hon fick en stöt av staketet innan dess. Tog in henne så hon fick stå och tänka över sina synder en stund innan vi släppte ut henne och Stato. 
 
Det som gick bäst idag var nog att hon lugnade ner sig fint mellan de olika momenten. Det sämsta var väl att jag inte hade full koll på henne så hon hann smita.

Drömma kan man

Jag behöver en strand...
 

Duktiga pållen

Började med att fylla vatten och fixa mathinkarna, sen fick de små liven komma in och äta medan jag halmade och fixade i hagen. Tog ut Misty på gången så hon fick stå lös medan jag borstade och sadlade. Sen gick vi ut och snirklade runt en stund för att öva på styrningen. Det gick riktigt bra och remontgrimman verkade funka bra också. Eventuellt att jag behöver ha en extra rem under hakan så inte remmen glider upp mot ögat, men ska prova med pannband och käkrem först om det räcker.
 
När jag tyckte vi jobbat klart med det tog vi vår startrunda uppsuttet och det gick också bra. Nu gick vi ju knappt utanför gården så det var kanske inte så svårt. Men just den här lilla vändan går att variera och förlänga ganska mycket ut på fälten och sommarhagen, och när isen smälter på vägen har vi tre olika sätt att ta oss till och från gårdsplanen, så det känns som att vi enkelt kan jobba vidare med att rida själva med utgång härifrån.
 
Efter ridningen blev det som vanligt lite stretch och så fick de gå ut och njuta av solskenet. Imorgon ska Misty troligtvis få vila helt eftersom jag ska i väg på kurs, men då är hon förhoppningsvis utvilad och taggad till helgen istället.

Dessa hästar

När jag kom ut till Lady höll bonden precis på att ställa ut en ny silagebal i hagen. Två hästar går undan på behörigt avstånd, en är på väg fram för att undersöka balen innan den ens landat...ja givetvis var det Lady. Men det är ju bra att hon är trygg med traktorer nuförtiden i alla fall, för vi blev omkörda av en när vi red i väg.
 
Det blev en kort tur med lite dressyr. Värmde upp i rask trav först, aningen raskare än jag hade önskat men man kan inte få allt. Sen blev det små serpentiner över vägen, blandat med det vanliga som skänkelvikningar och framdelsvändningar, travövergångar. Hon lossnade fint och jag krävde inte jättemycket av henne.

Uteritt igen

Alla hästarna stod inne och hade fått mat när jag kom. Träffade på Karin utanför stallet som tipsade om en runda, så då slapp Linda och jag fundera mer på det. Gjorde i ordning våra ädla springare (i Blossoms fall kanske mer mentalt än fysiskt ädel), jag var snurrig nog att nästan glömma att sadla men kom i sista stund på att det nog inte är dags för barbackaritt ännu... Fick låna en remontgrimma av Linda som jag testade på Misty under dagens tur.
 
Vi skrittade i väg, det kändes lite nervöst när Stato och Timra drog i gång i hagen, men Misty gick lugnt och sansat. Det kändes en aning segt till en början, men sen lossnade det och hon knatade före Blossom. Hon gick först nästan hela turen och skötte sig galant, jag fick t.o.m styra lite idag. Hon blev nervös när Blossom skulle lukta på en jordhög och det såg ut som Blossom tänkte gå i från oss, men lugnade sig fort när hon såg att det inte skulle hända. Ett par gånger slog hon i bromsen för att kunna titta till på nåt, men överlag är hon väldigt otittig.
 
Mycket nöjd med Misty och dagens aktivitet, remontgrimman som bettlöst altenativ ska utvärderas vidare men kändes lovande.

Ranta runt i ringen

Idag stod longering på schemat. Plockade in Misty och borstade av henne innan vi gick ut och började. Bad först henne flytta sig åt båda hållen, stanna och backa på kommando. Sen blev det skritt med start och stopp i vardera varvet. Fortsatte med travövergångar i höger varv, vilket gick riktigt bra. Nån enstaka grimas bara. 
 
Vi bytte varv och jag bad henne skritta runt på volten. Varpå hon piper till och skuttar i väg... Bestämde mig för att hon får ta sig fram i eget tempo bara hon inte stannar, så får hon själv inse så småningom att allt jag bett om är skritt. Så hon rivstartade, stannade, rivstartade, några gånger innan hon började trava runt på ett sansat vis. Hon hann bli svettig innan hon insåg att hon kunde skritta i lugn och ro. Då passade jag på att göra några överångar i det varvet också, och då gick det jättebra, inga krumelurer alls.
 
Släppte henne lös för att se vad hon skulle göra då, och hon traskade efter mig några åttvolter innan jag tyckte det räckte, fina tjejen. Avslutade med en kort promenad, ska gå den biten ett par gånger från marken så får det bli vår startrunda i ridningen sen tänkte jag. Vi kan ju inte alltid hänga på nån annan häst.
 
Hann stretcha Misty och ställa in henne i boxen innan Linda kom och ville fodra, så vi tog in de andra också. Misty fick äta upp och så gnuggade jag henne ordentligt med piggborsten innan jag släppte ut dem. Imorgon ska vi ta en liten ridtur med Linda och Blossom är planen.
 

Lugna gatan

Det fick bli en vilodag för Misty idag. Tog in henne för borst och massage, hon fick göra sina stretchövningar och prova en nosgrimma. Hon börjar vänja sig lite vid att jag klär på henne konstiga saker då och då faktiskt. Sen fick hon gå in i boxen och äta lite, samt stå kvar med öppen dörr medan jag plockade undan. När jag tog ut henne ur boxen skulle hon ta ett steg i taget med stopp eller ryggning emellan. Hon tvekade på att backa in när bakhovarna kommit ut ur boxen eftersom det är en höjdskillnad, men sen gjorde hon det i alla fall. 
 

På g

Tog in och matade hästarna medan jag funderade på vad Misty och jag skulle hitta på. Lindas mamma hade lagt ut rester i form av morotsskal och sallad som hon tyckte hästarna kunde äta, så jag provade ge dem. De andra verkade gilla sitt, men Misty sa blä om salladen. Morotsskalen gick dock bra.
 
Bestämde mig för en snabb repetition av gårdagens övningar, så jag gjorde i ordning Misty och tog ut henne. Samma upplägg som igår bortsett från turen runt stallplan, det var mer is där nu så det fick vara. Misty var betydligt mer tam idag, kanske inte direkt entusiastisk men gjorde det hon skulle utan diskussion. Duktig pålle! Började lägga till skänkeln tillsammans med smackning så hon ska lära sig den.
 
Hon var även duktig med stretchningen och att stå lös på stallgången, däremot ville hon inte riktigt låta sig dirigeras in i boxen men det gick det med.
 
 

Lady som dressyrhäst

Riktigt skitväder när jag kom ut imorse, så bestämde mig för en kortis med Lady. Gick upp på lilla grusvägen och började jogga i gång henne. Hon var väldigt taggad och skulle springa. Så småningom lyckades jag få hennes uppmärksamhet och då blev hon superfin. Jobbade med både traven och galoppen så vi inte skulle bli kalla. Glömde helt bort blåsten när jag skulle hålla ordning på oss, men kul var det!

Är du helt säker på att jag måste?

Igår jobbade Misty och jag hårt, och bråkade. Men jag tror att vi båda var nöjda med utgången i alla fall.
 
Jag klädde på Misty sadel och repgrimma, fäste tyglarna annorlunda än sist vilket jag tror blev bättre. Vi gick ut och började från marken med de vanliga kommandona och att flytta sig så jag fick se att allt funkade som vanligt och att hon inte vaknat på fel sida så att säga.
 
Sen klättrade jag upp och bad henne om start och stopp från sadeln. Först gick det riktigt bra om än lite vingligt, sen insåg hon att jag inte bara tänkte be henne göra detta upprepade gånger, utan att jag även ville bestämma åt vilket håll vi skulle när vi kom till staketet. Då snörpte hon på munnen och lade i backen. 
 
Den här gången kändes det verkligen att hon nog förstod vad jag ville, men inte tänkte spela med. Andra gånger är det ofta en blandning eller lite svårt att avgöra. Jag började i alla fall med att bara fortsätta smacka på samt leda med tygeln så att hon skulle komma ur backningen, vilket funkade. Men när hon insåg vad det var jag gjorde testade hon med att backa i vinklar istället, så då fick hon faktiskt en häl i sidan. Hade inte spöt med mig upp, annars hade blivit ett pet med det. Då gick hon fram men det kändes att hon klurade på vad hon skulle försöka med nu. Så jag var beredd när hon lättade i fram och drog runt henne på en pyttevolt innan hon hann gå upp i en stegring. Skitjobbigt sa Misty, bäst jag gör som hon säger istället.
 
Så där var det klart, efter det gick hon som en klocka med både start, stopp och styrning, visserligen med vändradie som en oljetanker men ändå. Vi skrittade runt en stund innanför staketet, sen ett varv på stallplan och tillbaka in så jag fick sitta av. 
 
Det blev borstning och stretch efteråt, och så fick hon igen gå in i boxen och äta. Sen kom jag på att jag åter höll på att glömma att jag skulle prova grejer på henne, så det fick bli dagens sista övning. Pullargrimman funkade inte så bra, hon har kort och kompakt huvud så det verkar inte vara lätt att få såna att sitta bra. Benskydden var lite stora, men då de har elastiska remmar kan man få dem att sitta tillräckligt för att öva på konceptet. Tränset tyckte jag satt bra, kanske något lång käkrem bara. Schabraket ville jag inte håra ner, det ska vi ha när vi ska ut bland folk på träningarna!
 

RSS 2.0