Måndag; flockliv

Det var lugnt i hagen när jag kom. Misty var något distraherad så jag kände att det räckte att jobba en stund från marken så fick hon gå ut och hålla koll på de andra igen sen. Lite vallning och pip är det emellanåt, men på det stora hela är alla lugna.


Ny häst

Igår kom den nya hästen till stallet. Det är ett tioårigt varmblodssto som heter Beda. Lite mindre än Misty, på alla håll och kanter... Hon verkar vara ganska försynt och snäll. Ägaren heter Louise, en tjej som flyttat till stan för att plugga, verkar också trevlig.
 
Ihopsläppet gick bra, en del pip och spring men inget bråk. Alla tre var intresserade av att äta mer än nåt annat, vi la ut hösilage i några högar för att de inte skulle behöva trängas till att börja med. Man kan ju konstatera att Misty och Beda kör samma stil i alla fall, trava runt med svansen i vädret och fnysa.
 
 
 
 
 
 

Torsdag; yihaa!

Vis av förra ridturen fick det bli sadel idag. Och tur var väl det, dels för att Misty fortfarande är lite pigg och kreativ, men framför allt för att jag blev så hoppsugen när vi red förbi stockarna på fältet så vi var tvungna att pröva. Misty hoppade fint men jag styrde sisådär.
 
 
Resten av ridturen diskuterade vi betydelsen av "skritta" och "rakt fram". Dessutom travade vi en hel del. Misty var rejält svettig och med dagens låga temperatur fick hon finna sig i att bli invirad i ett fleecetäcke och ställd på tork innan utgång.
 
 

God jul!

Tisdag; pigg piggare Misty

Sol och snö, passar bra då Misty fick på sig vinterfötterna I fredags. Misty har vilat över helgen eftersom jag var bortrest så hon var pigg idag. Jag fick käka snö när vi knappt kommit hemifrån då hon såg en tomte bakom en sten. Sen roade hon mig med diverse balansövningar även resten av turen, men då var jag beredd. Trava fick hon göra också, även om hon envisades med att försöka dra i väg i hundranittio, men det gick ju rakt framåt åtminstone. Jag gick med på att hon förtjänat sina julmorötter efteråt.

Onsdag; medgörlig Misty

Stjärnklart och snö, jättefint. Och tur var väl det för min pannlampa ville inte samarbeta. Misty traskade på fint ändå, hon bryr sig inte om vi har ljus eller inte. På hemvägen ville hon ta en omväg så det fick hon. Hon gick på jämnt men målmedvetet tills hon ville vända, sen gick hon lika stabilt hemåt. 

Söndag; hej mitt vinterland

Idag var snön lite mer medgörlig och mindre klibbig så det gick bra att rida igen. Vi fick t.o.m se solen.
 
 
Som omväxling från alla öronbilder får ni en rumpbild.
 
Svettig ponny. Misty gör sitt bästa för att alltid se ut som om hon jobbat riktigt hårt, ifall nån skulle vilja tycka synd om henne.
 

Lördag; fram i trav

Idag hade vi ytterligare en variant på knepigt underlag, snö utan snösulor. Hade tänkt rida på ridbanan och det gjorde vi också, men gjorde inte så mycket. Tog sadeln så att vi skulle kunna trava ordentligt i hopp om att slippa de värsta klumparna. På ridbanan visade sig att en svår nog övning var att trava längs spåret och använda de stora ändvolterna i traven. Så mycket har vi alltså fuskat på sistone. På hemvägen var Misty toktaggad.

Onsdag; plask plask

Ytterligare en härlig vädervariant, snålblåst och snöblandat regn. Misty var dock omtänksam och såg till att jag höll mig varm genom diverse balansövningar. Medan vi var ute hade hovslagaren hunnit vara ute och titta på Timra som har en hovböld.

Söndag; trotsar vädret

 
En bild från söndagens ridtur, blankis och regn stoppade oss inte.
 

Tittut

Ja jag vet, bloggen uppdateras jättesällan nu ;) Den här veckan har vi i alla fall hittills lufsat runt i skogen och idag blev det en omgång på ridbanan. Lite snö har det kommit också. Misty har låtit sig broddas och är luden som ett utegångsfår.

RSS 2.0