Framsteg

Nu har Misty fått sista dosen medicin, dessutom har vi idag transporttränat lite snabbt. Hon var skeptisk först men sen fick hon upp ångan och skötte sig som vanligt. Utöver det har sommaren och alla flugjävlar kommit.

Glad midsommar!

Misty firar med ett lerbad.
Bollen i rullning

Snart är det grejer på gång, då vi efter nästan 3,5 år ska byta stall. Detta p.g.a. mattes obetänksamma flytt till andra sidan stan, då får även ponny snällt flytta så jag får två minuter resväg istället för 35. Det nya stallet är ett kollektivstall med 8 platser, där hästarna går 4 per hage och inne på nätterna vintertid. Det är tänkt att Misty ska gå med en kallblodstravare och två halvblod, varav två ston och en äldre herre på 26 år. Utöver dessa ska 4 andra ridtravare flytta in under sommaren. Så nu håller vi tummarna för att det blir bra helt enkelt.

Knallar och går

Just nu rullar det på utan några större händelser, Misty får medicin och tempas men inte så mycket mer. Hon var lätt skeptisk första dagarna, men nu har hon insett att Metacamen är rätt god ändå.
 
 

release the beast

Efter två dagar på box var Misty glad att få komma ut till kompisarna trots ösregn. Hon hade nämligen ett bandage efter ledbedövningarna och det fick inte bli blött så stackarn fick boxarrest så länge. Hon tog det ändå förvånansvärt bra och höll sig lugn. Nu får hon gå i vanlig hage under resten av vilan.

Trasig ponny

Nu har Misty varit på Ultuna för undersökning. Hon var supersuktig hela dagen, gick snällt på transporten och åkte utan problem, lät bli att riva kliniken och sparka veterinären. Hon fick t.o.m. beröm för sitt temperament, förutom att hon åter fick höra att hon är söt.
 
Själva undersökningen visade ingenting på höger bak, där hon visade tillfällig hälta för några veckor sen. Hon hade däremot en lindrig hälta höger fram, med liten böjprovsreaktion i knä och hovled. Bedövning släckte dock inte hältan vilket fick veterinären att misstänka nånting muskulöst högre upp. Så nu blir det en kur Metacam och vila innan återbesök om tre veckor. 
 
 

Hänt under våren - Misty

Under våren har vi kommit i gång och dressyrtränat regelbundet, med en hel del framsteg. Tränaren har bl a sagt att Misty är söt (vem säger inte det!), att hon gör snabba framsteg och att hon är väldigt känslig. Så den biten känns riktigt kul. Däremot har vi haft en del problem med att Misty tjafsar och inte riktigt vill vara med, utan nån uppenbar orsak och utan ett tydligt mönster. Har kollat tänderna och på inrådan av veterinären provat byta bett, då hon tyckte det vi hade var lite stort. Hade även sadelutprovare för att kolla sadeln, men Misty var halt så det blev inte så mycket gjort den dagen, jättebra timing verkligen. Hältan gick över med några dagars vila, men har ändå bokat en koll för att försöka hitta om det finns nåt jag inte ser. Så nu har vi gått lite på halvfart igen.
 
 

Hänt under våren - Mistys kompisar

Det har hänt en del i stallet som inte kommit med på bloggen under våren. Bland det viktigaste för Misty är att flocken ändrats en hel del. Timra, som stått i stallet sen innan Misty kom, fick konstaterat snabbväxande melanom, sk skimmelknölar, och efter ett operationsförsök fick hon tas bort då inget mer fanns att göra. 
 
Några veckor senare flyttade Classi in, ett 4-årigt fullblodssto direkt från Täby galopp. Då hon inte var van vid att gå ute med andra hästar har detta inneburit en del pyssel med flockkonstellationen, då Misty framför allt, men även i viss mån Consta, varit elaka mot henne. Vi har fått ha dem uppdelade, och nu i maj fick Misty gå själv eftersom Beda flyttat på obestämd tid pga ägarens graviditet.
 
Betessläppet innebar även ihopsläpp av de tre kvarvarande, Misty, Consta och Classi, vilket verkar gå betydligt bättre än tidigare i våras. Bortsett från ytterligare ett par dagars uppdelning då Consta dragit på sig ett sår så får de nu gå ihop för stunden. Vad som händer sen får jag nästan ta i ett eget inlägg...
 
 En bild på Classi
 

Årets betessläpp

Måndag;; Devilbirds

Idag har Misty sett hönor. Man skulle kunna tro att hon var en daggmask.

RSS 2.0