Lördag; mys och skritt

Den här gången blev det bara fokus på Misty. Kände att jag ägnat en hel del tid åt stallfix, eller haft bråttom i väg, och annat sånt de senaste gångerna, så nu passade jag på att pyssla ordentligt och så tog vi en barbacka skrittur på ett par timmar. Finmisty.

Torsdag, fredag, full fart

Torsdag blev en kortare uteritt efter två dagars vila och för att känna om det var nåt speciellt efter behandlingen. Misty kändes pigg och fräsch, ungefär som vanligt.
 
På fredag hade vi med oss Linda på Timra och hunden Nori och tog en uteritt med hyfsat tempo, inklusive ett par stubbåkrar. Misty var vid gott mod hela vägen, men Timra blev trött på slutet. 
 
Fick skynda mig i väg från stallet för att möta upp en tjej som sålde mig ett par tyglar. Gummiväv, som jag önskat mig, bruna, så de matchar tränset, i bra skick och bara 20 kr så jag är rätt nöjd med det faktiskt.
 
 Bettan i våra hjärtan

Nu har fina Bettan fått somna in för sista gången. Vi som kände henne kommer minnas henne som den bestämda damen med den stora utstrålningen. Tänk om du hade fått använda din kämparglöd till nåt bättre än ett uselt knä. Vila i frid.
Bettan var även Ladys bästis.

tisdag; fysioterapi omgång 2

Dags för Misty att få en uppföljning av fysioterapeuten. han tyckte hon kändes bättre i bogarna, minimala spänningar i rygg och nacke men han fick rätta bäckenet lätt. Hon var inte låst där men han menade att det kan bli lite "sladdrigt" när man lossat spänningar i ryggen innan musklerna stärkt sig. Misty njöt av behandlingen så det var ju bra i alla fall.

Måndag; skutt skutt

Har hoppat över att skriva om några uteritter och nåt pass på banan, men nu är det så dags att uppdatera igen. Hade tänkt rida på den vanliga ridbanan, men det var redan två ekipage där så vi red vidare till den längre bort istället. På vägen stannade vi och pratade med tränaren jag red för med Lady förut. Misty var riktigt duktig och stod nästan stilla en lång stund, samt brydde sig inte alls om klungor med cyklister eller rullskidåkare. 

På banan blev Misty bra taggad, så jag kunde göra två galoppfattningar utan fuskbom, sen blev hon för övertaggad så vi började om med skritt och trav. Det tog en stund innan hon varvat ner och jobbade på, sen avslutade vi med ett par språng på våghindret ur trav. Inte minsta tvekan fast hon inte hoppat det förut, och väldigt jämnt och stabilt både innan och efter så där plockade hon en liten guldstjärna faktiskt. Dessutom fick vi beröm av tränaren när hon passerade så det kändes bra.
 
 

Tisdag; kondition

Vi värmde upp med lite dressyrtrav, smög t.o.m in lite öppna. Sen bytte vi inriktning och travade i tempo mellan raskt till hujedamig, ingen galopp den här gången. Hittade några backar på mitten av vår tur, dem skrittade vi och jag försökte få Misty att ta i genom kroppen och inte strutta fram. Körde ungefär samma upplägg fast bak och fram på hemvägen. Misty fick en välbehövlig urblåsning av energi och verkade nöjd så.

Utflykt

Jag gjorde en utflyktsdag med westerntema tillsammans med Lotta. Vi åkte till Long Valley Ranch i Nykvarn för att prova sadlar till hennes häst Syria. Jag kände mig lite som ett ufo när diskussionerna gick, det är så mycket termer jag inte kan osv, men det var väldigt intressant ändå. Stället vi var på är jättefint, inte sådär äckligt lyxigt som vissa andra anläggningar (ni som varit på Lövsta vet vad jag menar) utan rejäla grejer.
 
 
 
 
Ridhuset med öppet längs ena sidan, dubbla spolspiltor med solariepanel över den ena samt uteboxar och en häst med mustasch. Man ser även i bakgrunden en skymt av deras hantering av storbal som finns i uteboxdelen, balen hissas upp så att det är lättare att dra av hösilaget inför uppvägning.
 
När vi lämnade av Syria fick jag även snoka runt lite i deras stall och vi passade på att titta på en träning i markarbete. Blir man träningssugen eller! Medan vi satt där traskade en liten raring förbi, första gången med kedjor på släp och kolugn, en liten kigermustang.
 
 

Söndag; Löshoppning

Red ner till ridbanan och byggde upp med bommar och sånt. Körde några vändor galopp- och travbommar innan jag byggde upp ett litet hinder på ena sidan som hon fick hoppa upp till 60 cm. Avslutade med travcavaletti, sen var Misty trött.
 
Hon var skeptisk i början men sen kom hon i gång och verkade i alla fall uppskatta bomarbetet. Hindret med bom framför och bakom blev det inte ett helt bra flyt på, kanske för dåligt driv eller konstiga avstånd.
 
 
 
Ett par fina filmklipp, ni får ursäkta den skakiga kamerahanden och den dåliga kvaliteten. Detta är alltså 60 cm med bom innan och efter på ena långsidan, samt travbommar på andra långsidan.
 

Lördag; uteritt

Misty hade nerverna på utsidan, så det där med att skritta som folk var svårt. Att trava gick bättre, även om hon såg små tomtar bakom varje buske. En sån tur att jag planerat för en ordentligare runda nu när hon hade gott om energi.
 
Misty hade också lyckats klä av sig min senaste konstruktion, pannbandet med käkrem under en grimma. Den var åtminstone upphittad av vänlig stallkamrat, till skillnad från föregående grimma som fortfarande gömmer sig.

Fredag; lättare pass

Vi tog det lugnare med att jobba från marken den här gången. En kort promenad som framskrittning och sen löslongering och gå över bommar på våran volt. Misty hade svårt med koncentrationen, men avslutade fint.

Slingerbult

Misty har fått vila en dag, sen tog vi en lugn uteritt (fysiskt lugn, men Misty höll på att svimma när hon såg att de klippt gräset i vägkanten). 
 
Torsdag blev ett pass på ridbanan, diverse övningar i skritt och trav. Misty var bra slingrig så jag hade fullt sjå med att hålla ordning på att alla kroppsdelar kom med dit de skulle. Oklart om det är en positiv effekt av måndagens besök.
 
I övrigt har vi tidigare i veckan fixat staket, så nu har vi el även längst bort... Och Misty har lekt gömma grimman med flugpannband, så jag har fått gå på skattjakt och ännu inte hittat den. Däremot en avtrampad hästsko och ett gäng gamla gummistövlar. Mänskliga motsvarigheten till tappsko?

Måndag; fysioterapi

Misty och jag tog en kort ridtur, så kort att den nästan inte existerade, men jag ville gärna hinna rida eftersom det var några dagar sen sist och det brukar rekommenderas att hästen vilar nån dag efter behandling. Vadan detta? Jo, jag bestämde efter att ha sålt gamla sadeln och övervägt ett par nya tyglar att det behöver vi inte alls, däremot hänger vi på när ett styck fysioterapeut kommer till stallet. Han har varit här en gång tidigare och behandlat Timra samt Beda, men nu fick han ta sig an hela gänget. Jag tittade på de andras behandlingar så fick Misty stå sist på tur.
 
Om Misty sa han att hon hade gamla (=djupt sittande) spänningar i ena bogen, i övrigt mådde hon bra. En del mindre spänningar i nacke och rygg, som är normalt och jag skulle inte ändra vårt upplägg. Däremot ville han göra en uppföljning av bogen. Misty tyckte det var jobbigt när han höll på med bogarna, men annars var det nog rätt skönt och hon stod och halvsov när han tryckte med ett verktyg på olika punkter på ryggen på henne.

Helgaktivitet

 
I helgen var jag bortrest, och eftersom det blivit väl mycket vila för Misty om hon fått stå så skickade jag ut Camilla med henne. Detaljerna kan ni läsa på Camillas blogg. Det var i alla fall trevligt att veta att Misty var obrydd med annan ryttare, det var ju ett par år sen sist. Fick höra i efterhand att Misty varit extra grinig mot de andra hästarna medan jag var borta, så det var väl bra att hon fick röra lite på sig.

RSS 2.0