Onsdag; kreativitet

Det blev ridtur igår igen efter några dagars uppehåll. Uppsittningen fick göras två gånger igen, men den här gången var Misty mycket distraherad av att Lindas pappa och ett par andra gubbar knallade omkring och pratade och grejade. Hon var tvungen att titta på dem, och varje gång hon vände på huvudet var hon tvungen att ta ett steg åt sidan, varpå jag bråkade med henne om detta på ett väldigt elakt och oförstående sätt. 
 
Början av ridturen var spännande. Misty var spänd och tittig, så vi sicksackade oss förbi monsterbuskar, ickeexisterande grushögar, brevlådor och det värsta av allt...löv! Efter ett tag lugnade hon ner sig något och nöjde sig med att ogilla en uppblåsbar pool.
 
Bussen kom när vi var ute på vägen, men vi kunde smidigt ställa oss i ett vägskäl för mer utrymme. Jag tror egentligen inte att bussen är nåt problem, men det känns onödigt att testa när hon är på tårna sen innan. Passerade Björkhaga, Lady och gänget följde oss en bit längs staketet. 
 
Sen tyckte Misty att det var hemväg och provade trippa i väg. Då hon inte fick det provade hon kasta med huvudet och rycka i tyglarna. Hon visar sig alltid från sin bästa sida när vi passerar Karbo känns det som. Travade en bit på fältet vilket hon tyckte var roligt. Hon sköter sig faktiskt väldigt bra när vi gör såna grejer.
 
Vi saktade ner till skritt och skulle precis passera bilverkstaden när det lät massor därifrån. Det blev ett sidoskutt och jag kände hur Misty var på väg att skutta vidare i slumpmässig riktning. Vi kom istället överens om att små tripp-skutt-steg framåt var en acceptabel lösning. Men närmare hemåt lugnade hon sig så vi kunde skritta på lång tygel.

Kommentarer
Postat av: Heidi

Linda sa att bästa sättet att avleda Dora från att göra massa oönskade moves är att jobba henne så hon inte hinner tänka själv utan måste fokusera på sig. Misty är nog lite likadan där gissar jag. Med Dora räckte det att bara ta halt-framåt med endast 3-4 steg emellan, kanske det funkar med nåt liknande på Misty också då hon vimsar?

Svar: Jo vissa gånger funkar det, andra blir hon bara frustrerad av det. Men jag har varit lite dålig på att sysselsätta henne. Sen tror jag att hon har en del överskottsenergi också, men man kan ju inte bara låta henne springa heller.
ryttarenjenny.blogg.se

2013-10-03 @ 12:26:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0