Nutty Professor

Nu hoppas jag att jag inte behövs så mycket här hemma igen så jag kan köra på som vanligt med Misty utan en massa avbrott. Igår red vi ner till ridbanan. Det började sisådär när hon fick nåt flygfä på sig redan på stallplan och valsade runt.
 
Lyckades baxa ut henne på vägen men fick två likadana episoder till, nedanför backen och i början av fältet. Sen släppte det och hon började lyssna. Fick till en spänd men acceptabel skritt och vi klarade oss förbi bilverkstaden utan problem.
 
Hoppa diket gick bra, och uppsittningen efter grinden med mig klängandes från staketet också. Bland övningarna vi ägnade oss åt fanns volt i varje hörn och på långsidan med halter emellan, trav på åttvolt över hela ridbanan och skritt på åttvolt längs kortsidan. 
 
Misty svävade återigen på gränsen mellan galenskap och genialitet, det gick riktigt bra när det gick bra och däremellan snurrade vi planlöst när hon tänkte på annat. Överlag funkade det ändå mer än det inte funkade. Även uppsittning från sten efteråt gick bra.
 
På hemvägen blev det en massa taktande och en sväng ner i diket. Tyckte ändå att hon lyssnade bra och gick riktigt långsamt (om än fortfarande i fel takt) och gjorde sina halter som ombedd. Dock har vi kvar att jobba på att få en riktig skritt och att kunna styra mer än hjälpligt när hon har bråttom.
 
Hon fick utstå svabbning med vatten och flugspray, och dessutom att bli lämnad i stallet av Timra eftersom Linda skulle ut och rida, men det överlevde hon om än något upprörd. 

Kommentarer
Postat av: Heidi

Haha, virrpannan :P Med lite planering kanske vi kan passa in ridbana i helgen också? Förutsatt att det inte är sju mil bort eller så ^^

Svar: Ja hon har ju sina stunder ;) Det går säkert bra, det är nån kilometer bara. Kan förstås ta tid om man inte är på samarbetsvilligt humör :P
ryttarenjenny.blogg.se

2013-06-12 @ 14:50:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0