Dagens läsning

Boken Från tävlingstravare till ridhäst handlar, som namnet antyder, om att omskola travhästar till ridning. De första kaptitlen är grundläggande och mest sådant som man borde ha lite koll på redan innan man skaffar häst, och som det finns många böcker som tar upp mer ingående. 
 
Resten av boken var mer givande, från presentation av markövningar som longering och tömkörning vidare till inridning och inlärning av hjälper och vidare till grunder i ridningen och inspiration för vad man kan göra med hästen när den börjar kunna detta. Beskrivningarna är oftast en kort genomgång av hur övningen görs och vad den syftar till, med reflektioner på vilka svårigheter travarna kan ha eller vilken nytta övningen kan ha specifikt för dem.
 
Författaren är noga med att påpeka att man måste se till hästen, att det för travarna är speciellt viktigt att hitta lugn och att man ska ta hjälp vid behov. Även att man ska leta efter en tränare som passar ekipaget.
 
Detta är en trevlig bok, kanske inga revolutionerande åsikter eller metoder, men en bra grund för i vilken ordning man kan göra omskolningen och för den som inte har så stor erfarenhet av ridtravare. Det finns dessutom flera mycket pedagogiska bilder på t.ex. framdelsvändningar och liknande.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Vad roligt lät som en mkt intressant bok faktiskt

Svar: Du får låna den nåt tag om du vill!
ryttarenjenny.blogg.se

2013-01-02 @ 13:58:38
URL: http://bbqridtravare.blogg.se
Postat av: Heidi

Det kan ju vara bra att lite allmänt ta upp grunderna för dem som bara köper en travare "på rus" förstås. Finns ju många som skaffar travare som knappt kan rida och hantera häst ordentligt innan och som tar hästen bara för att den är billig.

Svar: Ja, jo, så är det ju tyvärr.
ryttarenjenny.blogg.se

2013-01-02 @ 14:27:57
Postat av: Camilla

Ja det gör jag gärna kanske kan hitta nått som hjälper mig och Quicken lite =D

Svar: Tror i och för sig att du upptäckt det mesta redan, men man vet ju aldrig :)
ryttarenjenny.blogg.se

2013-01-02 @ 17:29:32
URL: http://bbqridtravare.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0