Ihopsläpp

Lite lagom trötta efter resan var det bara att masa sig upp tidigt på lördagmorgon eftersom Daniel skulle hem och jag var ivrig att komma ut till Misty. Blossom och hon fick lite frukosthö och vatten, och så borstade jag Misty eftersom hon hade mycket torkad svett i pälsen. Hon trampade lite oroligt emellanåt, men lyssnade bra då jag bad henne om mer utrymme. Timra och Stato hade forcerat grinden och stod i insläppsfållan och var mycket nyfikna på vad det var för en häst i stallet, men de fick snällt vänta.
 
När Linda kom ut började vi med att gå ett varv runt hagen och kontrollera staketet. Efter byte av elaggregat kände vi oss nöjda och flyttade över Misty och Blossom i varsin ponnybox för att kunna få in Timra och Stato i de  stora boxarna. Sedan ledde vi Misty och Blossom ett varv runt hagen så Misty skulle få se allting i lugn och ro. Sedan släppte vi dem och det hände inte ett smack.
 
 
Efter en stunds avvaktande för att se att allt fortsatte vara lugnt samt avbroddning bak för de två kvarvarande, var det Statos tur att komma ut. Vi tänkte först ta in Blossom under tiden för att hålla Timra lugn i stallet, men det verkade lugnast att låta henne var med ute så det fick hon vara.
 
 
Det blev lite mer livat, men fortfarande sansat och bra. Man såg tydligt hur de gärna höll Blossom eller foderhäckarna mellan sig först.
 
 
Vi väntade tills det verkade avslappnat i hagen vilket blev en lite längre stund nu, innan vi släppte Timra också. Det blev på nytt lite spring och en och annan ful min men lugnade sig snabbt. Det dröjde inte länge innan man började se att de var på väg att hitta sina platser i flocken.
 
 
 
Misty visade sig som väntat lägre än de andra i rang, men utan att låta sig köras över.
 
 
Vi fyllde på höhäckarna, vatten och halmade upp och allt såg lugnt ut så vi gick in och fikade en stund. Sedan fick hästarna komma in och äta lite kraftfoder medan vi plockade i ordning det sista och när de ätit klart fick de gå ut igen. Fortfarande var stämningen i hagen harmonisk så vi tyckte att allt var klart för dagen. Fick senare rapport från en granne att allt såg bra ut nån timme efter att vi åkt.
 

Kommentarer
Postat av: Nina Liljedahl

Vad sköntatt allt gått så bra med både resan och hopsläpp!
Nu är det bara att bjuta att du har din lilla prinsessa här :-)

Svar: Japp :)
ryttarenjenny.blogg.se

2013-02-04 @ 15:06:48
URL: http://stallskogalund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0