Fint höstväder

Idag hade Lady behövt en lagom uppvärmning i alla gångarter och sedan nån timmes off road-promenad. Så blev det inte, för det är blött i skogen och jag var trött. Vi tog rundan runt Romsbo, lite trav och galopp, men mest jobba i skritten med skänkelvikningar och öppna. Hon är fortfarande rätt stel, men jobbade på bra ändå. Efter att hon slutat titta på allt runt omkring i alla fall.
 
Exempel på hästätande föremål på dagens tur: Skator, brevlådor, barn, stenar. En katt såg suspekt ut, men eventuellt var Lady bara avundsjuk på att denne kunde springa runt på stubbåkern och inte hon. Hann ju bara med en stubbgalopp innan regnet gjorde marken för tung.
 
På hemvägen mötte vi en traktor och gjorde ett mycket elegant sidohopp över diket. Rena trolleriet, ena sekunden lugnt skrittandes på vägen, nästa lugnt ståendes på andra sidan diket. Däremellan kombinerat drakfnys och luftakrobatik. Mycket talangfull häst det där. 
 
Imorgon ska vi försöka oss på lite dressyr.

Hoppträning

Igår var det dags för träning igen. Lady var jättetrött när jag hämtade henne i hagen. Påstod hon i alla fall, jag såg inget mer av den tröttheten efter att vi kommit in i stallet. 
 
Jag vet att mina bilder är stämplade med 2008, men min kamera tyckte visst inte om att bli tappad i backen...
 
Däremot var hon spänd och taggad när jag red i väg, och jag kände redan där att det skulle bli mycket jobb med att lösgöra henne.
 
Banan var fortfarande väldigt tung efter regnet så det blev en lång uppvärmning med volter och sidvärtes innan vi hoppade några skutt. Som jag trodde var Lady inte helt lättriden, men efter den första traven blev ändå mindre skuttande än jag väntat.
 
Exempel på galopp med skutt
http://www.youtube.com/watch?v=sixgzk25iDo
 
Hoppningen kändes sisådär, men jag fick höra att det såg bättre ut än det kändes. Vi fick inga riktigt konstiga språng eller så, men jag fick driva mycket och det kändes som om vi knappt hade styrfart. Eftersom jag fick jobba på med det kändes det som om jag blev ganska ostadig i sitsen. Det positiva är att fastän jag kände att inte gick så bra som det skulle kunna gått, så vet jag att vi gjort stora framsteg och vår lägstanivå är så mycket bättre än tidigare. Dessutom tror jag att jag red bättre bara för att jag faktiskt var tvungen att jobba varje steg och inte bara åka med.
 
Så såg det alltså ut
http://www.youtube.com/watch?v=bMkwnU8ovZQ
 
Som ni ser har jag ännu inte riktigt listat ut hur man lägger in videos på ett snyggt sätt etc. Men ni hittar dem i alla fall.
 

Presentation

Om det mot förmodan är någon som läser här som inte läst presentationen jag gjorde på Camillas blogg förut så drar jag den igen...
 
Det är då jag som är Jenny. Camilla flyttade ont anandes in i grannstallet förra hösten och sen hittade hon Lady och mig på ridbanan en mörk kväll. Kul tyckte vi! Men jag kanske ska börja från början.
 
Jag började på ridskola som liten, och min första sköthäst var en russkorsning vid namn Tuffer. Han bockade i varje galopp och rymde om han fick chansen. Och hans man var ett enda stort fluff (precis som Ladys!). På den ridskolan blev jag kvar i några år och påbörjade min hoppkarriär med att bli tvåa i en klubbtävling, väldigt oväntat med en oengagerad haflinger och en alldeles för stor lånad hjälm. Jag hann med ett par terminer på ytterligare en ridskola innan jag gjorde ett uppehåll i ridningen.
 
Fast forward, året är 2005 (tror jag det var) och jag erkänner mig besegrad av hästsuget. Jag gör comeback på Akademistallet. Inte mycket att orda om, jag rider något år innan jag känner att jag vill mer. Mer häst, mer, mer mer! Så jag börjar rida Ladys stallkompis Grezna. Efter ungefär ett halvår får jag frågan om jag inte vill prova rida Lady. Visst säger jag, utan en aning om att vi ska hänga ihop i vått och torrt i sisådär 6 år. Men det vart en fantastisk första ridtur. En vacker vinterdag, en underbar häst och ett gigantiskt leende. Lady var då fyra år och planen för henne var att tränas och tävlas i hoppning av en annan tjej, däremellan skulle jag hjälpa till att hålla i gång henne.
 
Vi skogsmullade mest och provade även på akademisk ridkonst. Men jag lyckades inte riktigt hitta knapparna och det hjälpte inte direkt att jag, utan unghästvana, satt på en så vaken och reaktionssnabb häst. När hon som femåring började testa rejält blev jag riktigt rädd för henne, och det dröjde innan vi kom vidare. Samtidigt gjorde Lady väl i från sig på hoppbanorna. Vi stretade på i alla fall, och till slut kom vändpunkten. Jag började bli en bättre ryttare samtidigt som Lady började lugna ner sig och bli mer vuxen. När Lady var 6 år tävlade hon sin sista säsong med den ryttaren, och efter det har jag i princip fått ha henne för mig själv.
 
Vi började träna lite hoppning tillsammans, nu när dressyren fungerade bättre. Det positiva var att jag hade en häst som hoppar det jag styr på, oavsett om jag strular till det eller inte. Det negativa var att hon löste alla problem genom att hoppa större, och att jag då inte riktig hängde med. Så vi har kämpat på med det, med ett avbrott för mammaledighet från Ladys sida. Förra hösten hade vi börjat träna ordentligt igen, då jag åkte av och blev lite hopprädd. Efter det har vi haft en massa avbrott i träningen av olika anledningar, och först nu i sommar har vi verkligen kommit i gång igen. Och nu börjar allt lösa sig! Nu finns dressyren där, nu börjar hoppningen komma.
 
Nu vet jag hur jag ska tas med hennes åsikter och hon tycker äntligen att jag har något vettigt att komma med. Vi blev ett team till slut, trots, eller kanske tack vare, alla prövningar. Och jag får tacka bl.a. Linda och Camilla för peppning och träningssällskap på vägen!
 
 
 
Och ett litet tillägg...
 
Tyvärr har alla sagor ett slut, så även denna. Lady är nu dräktig igen, och eftersom ägarna vill fortsätta avla på henne är jag på jakt efter en ny kompis. Jag kommer sakna denna häst som fan.
 

Vilodag

Idag får Lady en vilodag och jag får göra lite annat. Och så ska vi tagga inför träningen imorgon!

Regn och rusk

Träffade på Linda på väg till ridbanan och snattrade lite men hon hann inte rida med oss. Hade tänkt hoppa lite utan tränare idag, men banan var för blöt så det blev en uteritt istället. Flams och trams som vanligt. Camilla höll på och drog fram vantar ur fickorna som en annan clown, och jag envisades med att säga Plong! vid fel tillfälle. Lady fick höra att jag blivit erbjuden ännu ett galet fullblod att rida, så omtänksam som hon är ville hon förbereda mig, genom att bli rädd för små ormbunkar och annat spännande och studsa i väg.
Blött värre.
 

Tittut

Måste väl visa Camilla att jag hittat fram :P

Camilla här

Camilla startar denna blogg med det första inlägget, måste se hur de ser ut ;).. Samtidigt så måste jag välkomna Jenny till bloggvärlden. Äntligen kommer jag kunna följa hennes träning ännu mera =D Jipppi!!!
 
Hur hon sen vill ha bloggens upplägg och utseenade det är upp till henne, men nu är grunden lagd och en sida startad. Kom dock inte på ett jätte roligt namn åt henne som jag lovade, men svårt nu när hon ska byta häst :S
 
Ska nog säga nått roligt om Jenny oxå innan hon blockar mig från denna sida ;D... Jenny är en otroligt glad och sprallig människa, kan så skrattattacker utan dess like. Väldigt rolig och lätt människa att umgås med hoppas att vi kommmer känna varandra jämt och fortsätta ha möjligheten att kunna träna ihop =D
 
SÅ VÄLKOMMEN!!!
 
Bedårand bild på oss =D

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0