Söndag; monster i skogen

Äntligen var stämningen lugnare hos hästarna, hoppas det håller i sig nu. Misty och jag tog en skrittur på grusväg, det stod en massa bilar överallt, svampplockare och annat löst folk hoppade fram och hotade stackars Misty. Utöver det var hon lugn och glad.
 
 
Efteråt satt jag i hagen och myste, härligt väder...

Lördag; tripp tripp

Damerna var fortfarande lite oroliga på lördagen. Misty trippade fram hela ridturen, men vi överlevde att bli jagade av en shettis (på andra sidan staketet då), korna tittade hon inte ens åt, att en motorcykel smög sig på oss och att stå stilla medan jag skulle prata med folk. Det kanske är förståeligt att hon varlite lätt skeptisk faktiskt, nu när jag ser facit.

Fredag; alldeles ensam ponny

I torsdags åkte Stato till sin nya fodervärd. Hoppas det går bra för honom i hans nya hem. Linda skulle annonsera ut en plats hos oss, så vi får se om det kommer nån ny häst under hösten.
 
Eftersom de kvarvarande damerna var lite oroliga blev det ett enklare pass med löslongering på volten på fredagen. Det gick mest ut på att få Misty att koncentrera sig trots att Timra förde liv i stallet, det blåste och traktorn körde förbi ett par gånger. Det gick hyfsat i alla fall. Sen var det Mistys tur att stå själv inne eftersom Linda kom precis när vi var klara.

Onsdag; pedikyr och blommor

Idag var hovslagaren på besök igen, det fick bli skor runtom den här gången. Misty var inte helt med på noterna utan flaxade runt med ena bakbenet så han faktiskt blev lite arg på henne. Men sen stod hon snällt, även om man såg på hennes underläpp att hon inte var nöjd.
 
Vi tog en kort ridtur efteråt, Misty var åt det spända hållet och hittade ett par hästätande blomkrukor. Jag slapp frysa i alla fall och det är ju alltid nyttigt med lite balansträning.
 
 

Storm

Nu har jag varit lite lat med bloggen igen. Här kommer i alla fall några färska bilder på busiga hästar.
 
 
 
 
 
 

Tisdag; träning med störningar

Idag fick det bli en omgång långtygling. Misty var sådär fokuserad eftersom de tränade hundar nere vid sjön, inklusive skott med jämna mellanrum. Tyckte ändå hon kämpade på och gjorde sitt bästa.

Måndag; flygande huggtänder

Igår blev det en liten ridtur med några volter på slutet. Misty var glad och lättmanövrerad. Trodde hon försökte finta av mig på vägen ut, hon skulle klia sig på magen och väluppfostrad som jag är drog jag upp benet varpå hon tänkte sprinta i väg. Men i stallet efteråt såg jag att hon blivit biten av nåt elakt flygfä, jätteynklig var hon när hon visade vart det satt.

Söndag; det är nåt i luften

Det blev ytterligare en promenad idag med anledning av min nackspärr. Misty verkade inte misstycka.
 
Stämningen i hagen senare var spänd, hästarna fjantade runt för minsta prassel. Skönt att det inte bara är när man rider som de beter sig som nervsvaga harar, det kan ju kännas så ibland.
 
 
 
 

Fredag; ormlik

Igår tog vi en promenad. Hittade en död huggorm mitt på stigen från stallet, det var obehagligt tills jag såg att den var död. Misty brydde sig inte utan var fullt upptagen med att norpa åt sig gräs när jag var distraherad.
 
Stannade även till på ett av fälten och longerade i skritt för att testa skicka över henne i varvbytet. I vanliga fall är det mer, börja i ena varvet, stanna och trassla ut oss, börja om i nästa varv. Misty var snäll och medgörlig.
 
Linda och Stato kom tillbaka från sin ridtur medan vi påbörjade vår promenad, Misty hörde dem på håll.

Onsdag; ligister

Började med lite damage control... Några ligister hade gnagt på ett par av våra hösilagebalar så flyttade ut staketet och tejpade de som hade mindre skador i förhoppningen om att de kanske överlever. En får kasseras helt.
 
Bild från brottsplatsen.
 
Sen tog Misty och jag en tur. Hon fick gå med bett för första gången på länge, ja sen hon skadade sig i munnen tidigare i somras. Därför fick det bli en ganska kravlös ritt. Tog oss till stubbåkern bakom Lady och gängets hage, där Misty fick kryssa mellan hästätande storbalar. Var riktigt nöjd med att Misty sen inte brydde sig om fast de busade i hagen när vi skulle gå tillbaka.

Tisdag; distraktioner

Camilla och Misty läser recept tillsammans.
 
Det blev lite jobb också. Men ibland undrar man varför man anstränger sig, vår finaste öppna för dagen gjorde Misty själv medan jag fipplade med telefonen ;)
 

Söndag; äppelknyckare

Idag tog vi en ganska kravlös runda, Misty var pigg men inte så tittig som igår fastän det var lika dimmigt. På hemvägen blev hon lite frustrerad, men jag mutade henne med ett äpple så blev hon glad igen. Eller hon fick palla sitt eget äpple, efter att ha haft en inre konflikt över huruvida soptunnan bredvid äppelträdet var läskigare än äpplet gott.
 
 
 

Lördag; in i dimman

De flesta ridturerna påmsistone har jag ridit en runda och sen på hemvägen använt lite olika övningar för att få Misty att fokusera istället för att ha bråttom hem. Idag hade jag bestämt att hålla henne sysselsatt från början. Ett bra beslut visade det sig, då hon var ganska spänd och tittig. Det var dimmigt, annars vet jag inte om det fanns nån uppenbar orsak direkt.
 
Hur som helst, Misty koncentrerade sig hyfsat på mig och mina önskemål. På hemvägen provade jag istället att bara sitta lugnt och andas djupt, och idag fungerade det bra så hon tog det lugnt och jag avslutade med serpentinbågar på samma sätt som sist.
 
Ungefär så här såg det ut idag med, även om denna bilden är från förra året.

Torsdag; nyttig träning

Igår blev det blandad träning. Jag hade bestämt mig för att inte rida, så när Linda gav sig i väg på Timra med Stato på släp blev Misty och jag kvar själva i stallet. Misty var helt lugn och inte alls brydd. Vi jobbade istället från marken med långtygling, vilket vi inte gjort på länge nu.
 
Till en början var det sisådär med koncentrationen. Men med lite raska övergångar mellan skritt och halt vaknade Misty till och började jobba. Det var vingligt av och till med övningarna på rakt spår, men volterna satt där de skulle.
 
Efteråt fortsatte jag plåga den stackars hästen, eftersom vi var klara före de andra kom tillbaka. Misty fick gå ut själv i hagen medan jag fixade vattnet. Hon var inte avslappnad utan vankade omkring och gnäggade av och till, men inget rusande och ingen överdriven orolighet. Hade bra timing så hon inte behövde vara själv så länge.

Småttingar

Har varit och hälsat på Lady och gänget.
 
Bönans föl
 
Ladys föl
 
Från vänster Ladys föl, Bönans föl och Bönan
 
Lady
 
Ladys föl längst fram
 
Bönans från förra året
 
Ladys från förra året och från 2011
 

Tisdag; älgar och serpentiner

Red en lagom tur. Såg en älg, men Misty verkade mest undra vart den skulle som hade så bråttom. Kanske hon borde följt efter? På hemvägen över fälten försökte jag jobba lite seriöst med sitsen och gjorde stora serpentinbågar genom att ta sikte på olika saker i horisonten. Gick riktigt bra, det är så mycket lättare att rida om man slutar fippla med hjälperna och bara rider istället.
 
Misty blir kliad på magen.

Trebent

Ibland blir ju ens häst helt plötsligt trebent.

RSS 2.0