Tisdag; lite arbete kanske

Igår blev det en stunds arbete med långa tyglar på stallplanen. Fortfarande är skuggorna i kanterna läskiga, men några steg här och där slappnade hon av och började hitta formen igen. Hon lyssnade bra på instruktioner och gjorde rätt övningar även när hon spände till.
 
 
Hann släppa ut henne innan jag fick höra att halm skulle hämtas, så det var bara att släpa in henne igen, måttligt road var hon. Timra stod och tryckte i skogen så länge efter att de andra gått in så jag nästan hann bli orolig.

Måndagsmys

Idag blev det äntligen lite stalltid. Gosade och ryktade mest, Misty verkade trivas med det också. Hon har trampat sig med brodden i kronranden på ena bak, men det var ytligt så jag hoppas det inte ställer till med problem.

Jämmer och elände

Misty kommer att få extra vila den här veckan, torsdag-söndag, om inget speciellt dyker upp. Ni som följer mig på annat håll vet redan att min bil blivit stulen och just nu har jag inte energi till att försöka ta mig fram med buss. Det är trots allt lite krångligt även om jag gjort det av och till då förra bilen strulade. Tessan och Linda har snällt nog lovat att ta mina planerade stallpass också, så jag hoppas Misty tycker det är okej att ta det lugnt några dagar. Så typiskt nu när vi haft ett par riktigt trevliga vändor på sistone och motivationen gått upp igen.
 
 

Onsdag; hello, goodbye

Idag fick vi sällskap av Karin och Rumina. Misty såg aningen förvånad ut när det dök upp en häst på vägen, men sen verkade de nöjda båda två med sällskap, eller i Ruminas fall nån att tävla lite med. Red mest på skogsstigar, travade ett par snuttar. Perfekt väder och en lagom tur för dagen, Misty var lugn och glad hela turen och hade inte ens bråttom hem. Vi skiljdes åt precis vid vårat stall, Misty verkade mycket förvirrad över konceptet. Först presenteras hon för en ny vän, sen får hon inte ta med sig den hem? Hon tittade omkring sig en del och gnäggade ett par gånger när vi gått in, men sen tog hon det lugnt när hon såg att vi skulle ha vår vanliga rutin.

Måndag; långa tyglar

Igår gjorde vi ett nytt försök med långa tyglar. Värmde upp genom att gå över fälten och upp genom sommarhagen, ca 20 minuter med några halter så jag skulle få andas... Sen jobbade vi på stallplan där det finns belysning i kanske 15 minuter med volter, öppna och sånt. Misty hade lite svårt att koncentrera sig med alla skuggor, så nån form var inte att tala om. Däremot gjorde hon alla rörelser som planerat och när jag morrade på henne gick hon även ut i de läskiga hörnen utan knot.
 
 

Söndag; photoshoot

Idag fick vi besök av Lotta som ville ta bilder på oss (dessa kommer såklart senare när jag fått dem, får hoppas några blev bra). Lotta bodde/hade hästarna i närheten förut och hon har inte träffat Misty förut.
 
Misty var inte alls på humör, så det blev ganska mycket popcorn emellanåt. Men hon jobbade också på bra några steg här och där så den totala känslan av passet är inte fullt så dålig, mer att det var väldigt ojämn kvalitet. Red nere på fältet och där kan hon ju vara lite kinkig vet jag sen tidigare.
 
Lottas kommentarer om Misty var bl.a. att hon var mysig, trevligt byggd för ett varmblod och verkade ha relativt lätt för sig i ridningen (fysiskt då...) och såklart att hon är för rund (rund är också en form!). Och så tyckte hon att Misty var stor, men hon är ju van vid små arabponnyer.

Lördag; Misty the Snowman

Idag var det mörkt i stallet. Jordfelsbrytaren hade slagit ut och vi lyckades inte lista ut varför, Lindas pappa var inte hemma och räddade oss heller. Det lite jobbigt att hitta grejer och så, tur jag hade pannlampan med mig ändå. Annars är det ingen fara, bara man får ordning på elen innan det blir minusgrader i vattenkammaren.
 
Vi fick med oss Linda och Timra på en tur. Mötte plogbilen, vilket Misty inte var så glad över. Men det kan delvis berott på att vi stod precis bredvid hagen i korsningen, främmande hästar brukar ju inte inverka positivt på hennes stressnivå.
 
Stannade till vid Annes ridbana eftersom Linda ville rida i genom lite, Misty fick gå några volter, skänkelvikning åt vardera håll och några steg öppna. Hon lyssnade bra och gjorde det hon skulle. Sen erbjöd Misty mer action, insprirerad av Timras "luftiga" galoppfattningar, men hon gick med på att stå stilla istället när jag tackade nej.
 
Fortsatte med att skritta genom skogen, Misty och jag gick först så vi såg ut som snögubbar båda två. Det var annars jättefint med snötyngda grenar. 
 
Vi passade på att spana på Lady och gänget, men de var måttligt intresserade. På hemvägen ville Misty öka tempot som vanligt, så jag fick vara på henne om det. Hon är i alla fall mer mottaglig när Timra är med.
 
Det blev lite mer motion för Misty än vanligt, men hon verkade pigg i hagen. När jag åkte i väg tog Stato och hon det som en ursäkt för att studsa runt en vända. Aningen kallt om tårna på slutet, men det käns som om vi utnyttjade denna fina vinterdag till max.

Torsdag; vem är rädder för vargen här?

Jag igår: Vilket fantastiskt väder, fullmåne och snö. Tänkte att vi skulle långtygla medan jag kan se ordentligt, samt att då får jag också röra på mig så blir det inte så kallt. Kanon!
 
Misty igår: Fullmåne säger du? Det är ju då alla MONSTER är ute!
 
Så det blev en promenad med fokus på grundläggande färdigheter i att gå fint i snöre istället. Det roligaste var väl ändå när Misty frustade högt, och sedan blev rädd för sitt eget eko... Tänkte att hon kunde får avsluta med att springa lös på volten för at få ur sig lite energi, men då var hon plötsligt jättetrött och jag var jätteelak som försökte få henne att röra på sig.
 
Frost-Misty

Onsdag; solsken

Även idag blev en skrittur, lite längre och med solsken den här gången. Misty skötte sig bra mestadels, men på hemvägen gick vi över en frusen vattenpöl vilket gjorde henne upprörd. Sen diskuterade vi tempot en del, tyckte ändå hon var hyfsat medgörlig. Promenerade den sista biten hem så det skulle bli en vettig avskrittning.
 
Misty poserar fint som vanligt.

Måndag; i månens sken

Det blev en skrittur, riktigt mysigt faktiskt. Misty var ganska lugn hela vägen, mötte även en bil utan incidenter. Så skönt med snö, behövde inte ens pannlampan.

Söndag; kolla läget

Nu har vi varit lata igen. Vi har haft pysseldagar och vilodagar så Mistys ömma fötter skulle få återhämta sig och att hon skulle få vänja sig vid skorna. Nåt direkt önskeväder var det ju inte heller. Idag tog jag mig i kragen och så promenerade vi en sväng för att kolla läget. Misty verkade som vanligt igen så det var ju skönt.
 
 

Onsdag; hovis

Idag kom hovslagaren. Det gick faktiskt riktigt bra att sko alla fyra. Lite drog Misty med bakbenen, men inget annat. Vi gjorde inget annat, hon fick på sig boots fram i hagen för säkerhets skull såhär första dagen. 

Måndag, tisdag; Tuff tuff

Igår blev det en ridtur. Misty var laddad efter att ha stått inne själv medan de andra var ute och red, sen mötte vi dessutom ett par islandshästar precis när vi gav oss i väg. Alla vet ju att de äter små varmblod.
 
Hon lugnade ner sig något i skogen så vi kunde ta oss fram helskinnade. Väl på andra sidan kom hon på att vi var på hemväg, så hon taggade till igen. Vi gick över diket åtföljt av en del skutt, sen tuffade vi på över fältet. Jag säger tuffade eftersom hon tenderar att låta som ett ånglok när hon har bråttom och snart kommer att få ett ryck. Avstyrde detta genom att leka två steg framåt, ett steg bakåt (eller valfritt antal). Det fick henne faktiskt att koppla på hjärnan och lugna sig lite så vi kom hem utan desto mer besvär.
 
Idag nöjde vi oss med pyssel och fottvätt. Camilla kikade förbi och såg till att allt gick rätt till samt mobbade Mistys breda rumpa. Imorgon kommer hovslagaren igen så det blir helt nya fötter. Det kommer få bli en helskoning nu eftersom barmarken och blötan gett henne ömma tassar.
 Söndag; knuff

Dagen började med viss förvirring, jag hade plockat in Misty och Tessan kom för att köra in en ny bal så de andra fick komma in också. Sen fick stackars Misty bli kvar när de andra gick ut igen. Men hon lugnade ner sig väldigt snabbt när hon märkte att vi bara skulle fortsätta med vårt.
 
Vi provade julklappar, bilden blev väldigt dålig men det är lila benskydd till alla fyra, mycket tjusigt.
 
Efter allt detta kom vi till slut ut, för en stund långtygling. Det gick bra idag, det känns som att bitarna börjar falla på plats. Vi gjorde en nästintill perfekt volt i vänster varv, och en bra volt i höger varv. De andra volterna var som vanligt. Öppna gick bra åt båda hållen, testade även skänkelvikning. Den sistnämnda vet jag inte hur det är meningen att man ska göra, men jag använde den där hjälpen som inte andra använder tydligen. Man ska alltså egentligen inte knuffa hästen. Fast jag knuffade väldigt lätt, så då måste det ju vara okej. 

Fredag; barbacka

Vi tog barbackaturen igår istället. Vågade mig på att rida på fälten, på vägen ut gick det riktigt bra, Misty knallade på i lugn och ro. På hemvägen taggade hon till, vilket inte är så ovanligt för den rundan. Tog det i etapper, hoppade av och gick en bit emellan för att vi inte skulle fastna och bråka. Då fick Misty även träna på att parkera fint, och jag fick träna på att klättra omkring på hala stenar. Gick sista biten hem så jag kunde använda vår vanliga stol för sista uppsittningen, så avslutade vi med några volter på stallplan. Hon gick jättefint där, hittade den där trevliga arbetsformen vi får till ibland och lyssnade jättebra.
 Torsdag; promenad

Vi började året med en promenad. Funderade på en barbackatur istället, men det var väl lika bra att jag valde att stanna på marken, Misty gick och småtittade. Hon kanske undrar vart tomtarna tagit vägen. Upptäckte att nu när vi jobbat mycket med mig gående vid hennes höft så vill hon gärna placera mig där även vid promenad, det är inte riktigt lika smidigt att byta position. Å andra sidan lyssnade hon väldigt bra på mig.
 
 
Putsade även av sadeln, skulle tro att det var ett tag sen sist, så ska jag försöka ta huvudlagen i helgen.
 

RSS 2.0