Lördag; morgonstund...

Hästarna undrade varför jag kom smygande ur dimman så tidigt på morgonen...
 
 
Misty fick inviga reflexerna. De rosa benreflexerna är i största laget, så det fick bli rosa bak och gula fram innan vi var klara. (Notera hur entusiastisk hon ser ut.) Det fick även bli bettet idag istället för sidepullet.
 
 
Vi gjorde en fin voltstart från stallplanen då vi inte var helt synkade angående riktningen. Vinglade förbi grushögarna och vidare tills vi skulle passera genom en gård. Där blev det ett stopp och ett snurrvarv innan vi kom vidare. Tvekade Misty för grävmaskinen? Eller allt bråte? Nej, inte Misty inte. Hon ville bara inte gå på gruset...
 
Tog oss ut på vägen och fortsatte i rask skritt i serpentinaktiga mönster. Passade på att spana in Lady och gänget. De följde oss längs staketet och hade nog gärna följt med på en tur.
 
 
 
Misty fick lite problem när vi gick av vägen ner på stigen. Se sig för och lyfta på fötterna? Men hur ska hon då kunna ha koll på alla hästätande buskar?! Vi överlevde ändå.
 
När vi svängde ner på fältet märkte Misty att vi var på hemväg och la i en ny växel. Fick bromsa och försöka få en vettig skritt. Hon svarade med myrsteg och bananform. Parerade med skänkeln och försökte länga stegen. Misty blev frustrerad och piskade med svansen. Sen blev hon svettig och då började det ju klia, så då kastade hon med huvudet också. Men efter en stund insåg hon att det inte blev så mycket bättre än såhär, och då kunde hon skritta helt normalt.
 
Tyckte hon kändes mjukare att stretcha idag även i det frambenet som känts stelt förut. Jättetrött var hon, motionera på morgonen, är människan galen?
 
Hästarna var mindre törstiga idag. Misty silade vatten mellan tänderna och hällde sen ut det i min sko.
 
 

Kommentarer
Postat av: Heidi

Alltid kul att läsa om era eskapader :P Tänk om det vore så enkelt som att bara ha tätare mellan skoningarna för att få bukt med hältan! Hoppas. Tänkte på det; hon har ju varit barfota länge här emellan så då kanske inte snedhet och snedslitning framträder på samma sätt som då hon har skor och inte nöter på hovarna?

Svar: Hehe!

Ja, ska longera och kolla igen snart, syns ju inte till vardags åtminstone...Nej alltså nu sist hade hennes fötter ju växt enormt så det var ju kanske inte konstigt att olikheten framträdde såpass. Den ena hoven växer sig högre vartefter och den andra liksom lägger sig ner när den blir för lång. Och de blir ju inte för långa på samma sätt barfota. Det kan ju hända att jag får prova barfota igen annars, eller så kan det vara så att vinklarna är i skick nu men att hon lyckats få nån ledinflammation eller annat skit under tiden som hon behöver hjälp med. Men man får ju hoppas att det räcker såhär.
ryttarenjenny.blogg.se

2013-09-18 @ 18:41:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0