Fredag; amatörernas parad

Testade åter vår variant på tömkörning/långa tyglar/vadmannuskakalla det med en kort vända längs vägen. Misty var lugn och avslappnad, även om hon tyckte att jag var ganska otydlig fokuserade hon bra. Gjorde ett par volter åt vardera håll, start och stopp, men inget mer avancerat.

Kommentarer
Postat av: Heidi

http://youtu.be/GU_Iyh4FOZc

2013-10-27 @ 16:54:08
Postat av: Heidi

http://youtu.be/3nfjnML-0OI
Lite inspiration (min lur vägrade klistra två länkar i samma kommentar)

Svar: jag fick bara se den ena i telefonen igårkväll. Riktigt på den nivån är vi nog inte ännnu ;) Men jag ser att hon positionerar sig längre bak än vad jag gjort hittills, har försökt tänka på att hålla mig ur sparkzonen, men det kanks eblir tydligare där bak.
ryttarenjenny.blogg.se

2013-10-27 @ 16:55:48
Postat av: Heidi

Äh. Elakt av jotob.

I princip ska man gå vid hästens höft (tröttmössan kommer inte på om det heter nåt annat på häst) men Linda sa åt Anki då Punch försökte kicka att det viktiga ju är att det känns säkert. Man kan ju börja längre fram och gradvis flytta sig längre bak. Grejen med att gå långt bak är att man ju då man byter varv eller annars "byter innersida" bara ska kunna lyfta tyglarna över rumpan och byta sida.

Svar: Japp. Nå, jag kan säkert se den på datorn annars bara jag har tid.
Jo det känns ju som det kan vara smidigt. Nu har hon ju inte visat några såna tendenser på sistone, men man vet ju aldrig.
ryttarenjenny.blogg.se

2013-10-28 @ 12:08:36
Postat av: Heidi

"Long reining Långa tyglar" heter ena klippet (där hästen tydligen var utdömd pga skador men rehabiliterad mha långtygling) och "Arbete på långa tyglar september 2010" heter det andra ifall du vill söka, på bara "långa tyglar" kommer en del upp också.

2013-10-28 @ 12:17:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0