Än slank den hit...

Igår tog vi det lite lugnt på miljöträningsfronten. Hade inte riktigt arbetsro i stallet eftersom Lindas pappa höll på och grejade med elen. Men Misty fick stå utomhus för rykt till att börja med, och den här gången stod hon väldigt lugnt.
 
Vi red en kort runda, runt sjön och sen en bit genom skogen, samma som vi promenerade förra veckan eller när det var. Hon gick jättefint, lite sicksack förbi fågelburen och de hästätande stenarna, men ändå lugnt och framåt. I riktig skritt.
 
Inne i skogen gick det väl fort, vi har ju inte riktigt full styrbarhet alltid, men båda överlevde så det får man nog se som lyckat.
 
Sen kom vi ut på öppen mark igen, och hon gick fortsättningsvis trevligt fram till vi skulle vända upp på sista rakan mot stallet. Där genade hon i svängen så vi fick göra om den några gånger, och då var det ganska kört. Hon taktade och i halterna försökte hon trampa runt. När det inte fungerade provade hon hela sin repertoar av små skutt och svängningar. Det blev många halter och volter på den lilla sträckan.
 
När vi kommit till slutet på raksträckan hoppade jag av, pustade lite och gick en kringelikrok tillbaka, satt upp och gjorde om sista delen av den jobbiga sträckan. Med aningen bättre resultat än första gången, men gjorde om det en tredje gång innan jag var nöjd. Då var hon nästan lugn igen.
 
Efteråt fick hon gå och beta en stund vid hand innan jag borstade av henne ordentligt och släppte henne på volten så hon kunde gå och noppa de förskrämda strån som stuckit upp där medan jag fixade kraftfoderhinkar. Hon var helt lugn där också nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0