Testing 123

Började med att prova bettet på Misty. Har tänkt köpa ett annat men ville ha nåt att jämföra med. Så hon fick ha på det medan de fick kraftfodret. Upptäckte att tränset hon har är väldigt lämpligt då man kan ta av nackremmen så man inte har några käkremmar och annat krafs i vägen. Det får bli ett lika långt, men tunnare bett sen, är inne på att hon borde ha ett full cheek. Det gick faktiskt riktigt bra att ta på henne det idag med hjälp av lite äppelbitar.
 
Sen fick hon bli av med bettet, men fick på sig sadeln och så gick vi en kort promenad. Grannarna höll på med hundträning så det hördes tjoande och visslingar därifrån vilket gjorde Misty orolig, så jag ville inte gå så långt.
 
Eftersom hon står så lugnt när de andra hästarna är inne har jag börjat träna på att hon ska stå lös då. De går hyfsat, men man får såklart hålla ögonen på henne nu i början. När hon är själv inne binder jag upp henne för att hon ännu kan trampa runt ibland.
 
Vi gör nu tre olika stretchövningar, till höften, mot utsida framhov, och sträcka sig framåt. De första två går bra om hon inte är uppe i varv, den sista är lite svår då hon gärna vill kliva fram ett steg. Drar även längs magen på henne så hon höjer ryggen, största svårigheten med det är att komma i genom pälsen så hon känner det...
 

Kommentarer
Postat av: Heidi

Det är så skoj att läsa vad ni gör, det verkar ju fortsättningsvis gå väldigt bra (iaf om man tänker på hur hon kan vara / har varit). Det ska bli spännande att komma och kika så småningom :)

Svar: Ja hittills har jag lyckats undvika totala urflippningar helt. Försöker känna av vad hon för dagen är på för humör och anpassa planen. Sen tycker jag hon blir bättre och bättre på att varva ner efter att hon stressat.
ryttarenjenny.blogg.se

2013-02-20 @ 21:39:35
Postat av: Heidi

Det låter vettigt. Kämpa i motvind hinner man ju göra senare ändå. Förmodligen blir hon tryggare i sig själv då hon märker att hon klarar olika saker och därmed även säkrare i nästa nya situation.

Svar: Precis, och nu handlar det ju kanske inte alltid om vilka nya situationer hon utsätts för, utan att hon utsätts för dem.
ryttarenjenny.blogg.se

2013-02-21 @ 09:21:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0