Rutiner

Misty går nu på lösdrift. Våra rutiner är planerade för att man inte ska behöva lägga ner jättemycket tid på stallskötsel, och framför allt att man inte ska behöva åka ut en massa gånger för diverse in- och utsläpp, fodringar etc. Varje dag har nån av oss ansvar för att fixa allt och se över att alla hästarna lever, så att de alltid har ordentlig tillsyn minst en gång per dag. Men oftast är vi båda ute en gång var, eller ibland mer. Och Lindas föräldrar bor på gården så de kan se om nåt allvarligt hänt.
 
Deras hage är ganska stor och mest skog. Nere vid stallet har vi en öppen yta där allt finns. Vattnet är i vanliga baljor just nu, ska testa en isoleringslösning snart. Vi rullar ut en vattenslang när vi fyller på. De har två höhäckar där vi fyller på såpass att de ska ha för ett dygn, det kan bli tomt ett par timmar men det är nära nog fri tillgång. De får hö ur småbal nu, vi kommer behöva köpa in mer foder senare och då får vi se vad det blir. Vindskyddet har halmbädd som vi krattar till och fyller på halm efter behov, och där inne finns saltsten.
 
En gång om dagen kommer de in och får kraftfoder, detta är den smidigaste lösningen för att slippa bråk och för att alla ska få rätt mängd mat då de har väldigt olika behov. Normalt slussas de in lösa, men just nu vet de inte riktigt vart de ska då vi möblerat runt dem så då får vi improvisera. Stallet används såklart även när vi borstar och grejar med hästarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0