Andra perspektiv

Idag följde Camilla med ut till Misty. Jag longerade först, Misty var lite ofokuserad i blåsten men tyckte ändå det gick hyfsat. I höger varv fattade hon trav utan pip idag, en diskret grimas var allt. Vänster var igen svårare. Tyvärr var det mörkt så tror inte det blev några bilder.
 
Sen testade Camilla longera, hon var lite tuffare och krävde mer så hon fick faktiskt till bättre trav. Sen testade hon även dra linan på olika sätt på Misty för att se hur hon reagerar och om man kan vänja henne. Misty tycker det är obehagligt när linan t.ex. hamnar runt baken när man longerar henne, så det skulle vara bra att träna mer på det. Misty fick även öva på att backa för det fruktade fingret. Överlag skötte hon sig bra, det märks att hon inte riktigt gillar att man ställer krav på henne, men hon är också lättlärd (Misty då, Camilla är envis som en åsna :P).
 
Vi gick in och körde i genom stretchövningarna och borstade, sen fick Misty gå in i boxen och äta äpple fast hon var själv i stallet, vilket faktiskt gick riktigt bra.

Kommentarer
Postat av: Camilla

hahha envis som en åsna hahhaha =P...

Ja ni har kommit en bit på vägen, var jätte kul att se =D

2013-03-01 @ 08:14:59
URL: http://bbqridtravare.blogg.se
Postat av: Heidi

Åsna.. Fniss :P
Jag upplever att det är en himla balansgång med Misty, är man för mesig så kör hon över en lite och är man för hård så krånglar det också. Det är lite utmanande att hitta rätt "nivå". Plus att nivån kan vara olika beroende på vad man ska träna och hurdan situationen är. Känslig dam som behöver läsas av vid varje tillfälle, förhoppningsvis blir hon mer härdad med tiden :P Men jag tycker det verkar gå stadigt framåt! Kul med lite feedback och bollplank mellan varven :)

Svar: Ja precis, det är ju det där med att samma beteende kan behöva olika respons vid olika tillfällen. Det är jättenyttigt att ha nån som tittar på en och att se nån annan göra samma saker på sitt sätt. Framför allt vill man ju inte bli hemmablind.
ryttarenjenny.blogg.se

2013-03-01 @ 11:49:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0