Fredag; den hemska lådan

Efter en dags helvila var det dags igen. Eftersom jag kört i genom större delen av vår repertoar av markövningar och inte var så sugen på repetition just nu bestämde jag mig för börja med nåt nytt genom att återintroducera Misty för transporten.
 
Hon fick följa med mig ut och gå runt och öppna luckorna, vilket hon tog med ro, stack in huvudet och sniffade genom skötardörren först. När jag fällde ner rampen hade hon jättebråttom fram för att dunka på den med framhoven, som hon gör när hon undersöker saker. Dock fick hon panik av ljudet och kastade sig i väg i full fart. Den här transporten är betydligt skramligare än hennes älskade Stabilo, dessutom har hon ju skor på sig nu så det smällde rejält.
 
Samlade ihop henne igen och gick tillbaka. Hon följde snällt med och började med sin undersökning igen, denna gång var hon beredd och blev inte skrämd. Vi provade gå upp på rampen och efter lite tvekan fick vi med oss bakhovarna. Lät henne backa ner och ta ny fart och då gick hon in hela vägen. Däremot backar hon ut ganska direkt.
 
Gick olika långt in och backade ut, fram och tillbaka, ett antal gånger. För det mesta följer hon med in utan problem, ett par gånger tvekade hon eller stannade. Sen backar hon helst ut genast, och då vill hon inte lyssna riktigt utan får bråttom när man försöker prata med henne. Det tolkar jag helt enkelt som att hon vet vad det är meningen att hon ska göra, men hon blir ännu för stressad för att genomföra det.
 
Är riktigt nöjd, med tanke på hur länge sen det var hon var inne i en transport, att Lindas transport är en ganska liten och skranglig sak (som sagt, ingen Stabilo direkt!) och att det var varmt med flugor, så gick det över förväntan. Steg ett att jobba med där är att hon ska lyssna på grundkommandona fram, stopp och backa lika bra inne i och på väg ut ur transporten som annars.

Kommentarer
Postat av: Heidi

Härligt! Ja som sagt, den där stabilon var ju stor nog för typ fyra Misty (om man pusslar lite ^^ ) så klart hon är kräsen nu :P Men mycket bra! Det finns ju s.k transportvana hästar som är tveksamma efter så där långa uppehåll.

Svar: Jaja, lägger man dem ovanpå varandra får man nog in ännu fler!
Precis, och hon var ändå nyfiken först och helt med på att det var meningen att gå in, sen är det som det varit med stallet och boxen i början att hon stressar upp sig när hon väl står där och börjar tänka.
ryttarenjenny.blogg.se

2013-08-03 @ 17:40:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0