Löshoppning!

Idag stod löshoppning på schemat. Vi hade tänkt att Stato, Timra och Misty skulle vara med, men av olika anledningar blev det bara Misty. Värmde upp med promenad och jogg ner till banan, där Linda mötte upp. Provade släppa Misty på banan först, i en lätt kortslutning av hjärnan, men med en hästhage precis bredvid var det inte helt lyckat. Kopplade Misty och började bygga hinder.
 
Vi hägnade in ena långsidan och ställde fram en cavaletti och ett hinder. Började med att leda Misty över de liggande bommarna så att hon skulle få en uppfattning om vad hon skulle göra. Sen fick hon trava över dem lös en gång innan vi höjde upp. Lade första bommen på liggande sockerbitar så den precis bara kom upp över marken, sisådär 7 meter emellan (eller i alla fall 7 av mina steg) och hindret på ungefär 30 cm till en början.
 
Linda fick släppa Misty så fångade jag på slutet. Tappade henne en gång så hon rejsade och höll på vid staketet mot de andra hästarna, men sen fick vi in flytet. Höjde till 50, sen 60 cm med ett par omgångar per höjd, sen tyckte jag det räckte så hon inte skulle bli för trött.
 
Misty var jätteduktig! Hoppade som om hon aldrig gjort annat, kände att hon skulle galoppera på det avståndet och såg riktigt van ut. Linda behövde bara smacka på lite när hon släppte så skötte Misty sig själv, sen lät hon sig fångas snällt också.
 
Misty fick gå på släp medan vi plockade undan grejerna, hon var lugn och snäll men försökte putta in hinderstöd i mina knän. Sen blev det promenad hem. Hon hade ett litet balltramp, men annars var hon vid god vigör. Måste komplettera senskydden med boots framöver. Tyvärr hade vi ingen fotograf idag, så det får vi också fixa till nästa gång!

Kommentarer
Postat av: Heidi

Häftigt, ska bli kul att se bilder och/eller video :) Måste komma och kolla så småningom igen nu då ni riktigt kommit igång med allt möjligt :)

Svar: Japp, måste fixa det! Det är bara att komma :)
ryttarenjenny.blogg.se

2013-04-27 @ 19:15:10
Postat av: Johanna å

Vad häftigt! Jag säger som Heidi det skall bli roligt att se om det kommer bilder. Jag måste också komma och hälsa på det lilla ponnytrollet! :)

Svar: Absolut får ni hälsa på!
ryttarenjenny.blogg.se

2013-04-28 @ 08:47:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0